USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

РФ планує диверсії по всій Європі, – джерела у спецслужбах

Європейська розвідка каже, що диверсійні зусилля Росії не варто розглядати окремо від інших операцій
хакери

Ілюстративне фото

Джерело: Reuters

Європейські спецслужби попередили свої уряди про те, що Росія планує диверсії по всьому континенту. Нібито готують вибухи, підпали та атаки на інфраструктуру, пише Financial Times з посиланням на джерела.

За оцінками трьох європейських країн, кількість доказів щодо атак в Європі зростає. Співробітники розвідки, як зазначає видання, дедалі гучніше говорять про загрозу, намагаючись підвищити пильність. Мовляв, диверсії вже відбуваються.

"Зокрема, у німецькій Баварії затримали двох чоловіків, яких підозрюють у шпигунстві за військовими та логістичними об’єктами. А у Великій Британії сталася пожежа на складі з вантажами допомоги для України. Тим часом у Швеції служби безпеки розслідують серію недавніх сходжень залізничного транспорту з рейок", – йдеться в повідомленні.

Тим часом високопосадовець європейського уряду анонімно сказав виданню, що через служби безпеки НАТО ширить інформацію про скоординовану та масштабну загрозу з боку РФ.

Крім того, представник розвідки (теж на умовах анонімності) додав, що диверсійні зусилля Росії не варто розглядати окремо від інших операцій.

"Нарощування активності відображає мету Москви чинити максимальний тиск усюди. А диктатор Путін зараз відчуває себе підбадьореним. І буде якомога сильніше впливати на Європу в різних напрямах: через дезінформацію, диверсії та хакерські атаки", – пояснив представник розвідки.

Новини за темою: Шпигували на користь Москви: У Польщі засудили 14 членів російської шпигунської мережі

Агенти РФ в Європі

Варто зазначити, що на початку року співробітники Агентства внутрішньої безпеки в Польщі викрили російську мережу, які намагалися вербувати польських солдатів для диверсійної діяльності. 

Силовики обшукали приміщення, де перебувало щонайменше шестеро осіб. Такі дії спецслужби вчиняли у зв'язку з розслідуванням підготовки державного перевороту.

Раніше ми писали, що в Польщі винесли вирок українцю, який шпигував на користь РФ.

Читайте також:
Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну
Україна готова до травня надати власникам єврооблігацій план реструктуризації боргу Україна готова до травня надати власникам єврооблігацій план реструктуризації боргу