USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Українці у листопаді стали менше боятися подальшого зростання цін та зниження курсу гривні, - дослідження

В жовтні наші громадяни були більш песимістично налаштовані
Люди
Люди
Джерело: відкриті джерела

Українці в листопаді стали дещо менше боятися подальшого зростання цін та зниження курсу гривні. Про це йдеться у дослідженні компанії Info Sapiens. У звіті йдеться, що у листопаді 2022 року Індекс споживчих настроїв українців зріс на 1,6 пункти та становить 85,2 п. Зросли індекси поточного особистого матеріального становища та очікуваних змін особистого матеріального становища.

Що таке індекс споживчих настроїв

Індекс споживчих наастроїв (ІСН) — є провідним показником оцінки тенденцій на споживчому ринку, який використовують у всьому світі. Це прогнозний індикатор потенційної зміни споживчого попиту в наступних періодах. 

У листопаді 2022 року індекс споживчих настроїв (ІСН) українців склав 85,2 п., що на 1,6 п. вище за показник жовтня.

Індекс поточного становища (ІПС) зріс і складає 44,7, що на 2,3 п. вище за рівень цього показника у жовтні.

Індекс економічних очікувань (ІЕО) у листопаді зріс на 1,1 п. та складає 112,2 п.

У листопаді показник індексу очікуваної динаміки безробіття зменшився на 3,2 п. та складає 127,4 п. Індекс інфляційних очікувань зменшився на 4,4 п. та складає 182,7 п. Очікування українців щодо курсу гривні впродовж найближчих 3 місяців покращилися: індекс девальваційних очікувань зменшився на 5,9 п. та складає 153,6 п.

"Показники споживчих настроїв (у тому числі поточного становища і очікувань), залишаються стабільними у листопаді порівняно до жовтня, на тлі стабільно важкої ситуації на фронті та в енергосистемі України у ці два місяці. Водночас українці у листопаді стали дещо менше боятися подальшого зростання цін та зниження курсу гривні", - коментують аналітики Info Sapiens.

Індекс споживчих цін
Джерело: відкриті джерела

Індекс споживчих цін
Джерело: відкриті джерела

Індекс споживчих настроїв в Україні визначають на підставі вибіркового обстеження домашніх господарств країни. Під час дослідження опитують 1000 осіб віком від 16 років. 

Читайте також:
Нацбанк передбачає прискорену інфляцію Нацбанк передбачає прискорену інфляцію
Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго
У березні річна інфляція знизилася до 3,2%: Що подешевшало найбільше? У березні річна інфляція знизилася до 3,2%: Що подешевшало найбільше?
Тарифи на електроенергію зростуть? У НКРЕКП допускають Тарифи на електроенергію зростуть? У НКРЕКП допускають "важкі зміни"