USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Тарифи на електроенергію зростуть? У НКРЕКП допускають "важкі зміни"

Наразі в усіх енергетичних компаніях України спостерігається складна ситуація
тарифи на електроенергію

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Валерій Тарасюк допускає зміни в механізмі забезпечення населення електроенергією (ПСО). Поки що до 1 травня 2024 року різницю між тарифами і ринковою ціною покривають НАЕК "Енергоатом" і ПрАТ "Укргідроенерго". Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Будуть або зміни, або продовження ПСО щодо населення в існуючому варіанті... Якщо зміни, можливо, вони будуть важкими, але точно зваженими. Конкретніше можна буде сказати пізніше", – заявив Тарасюк.

Він також зазначив, що ситуація у всіх енергокомпаній України дуже складна, насамперед через російську агресію.

"Усій енергосистемі складно. Я не знаю жодної компанії, якій зараз не складно", – наголосив голова енергорегулятора.

Нагадаємо

У листопаді 2023 року тодішній очільник НКРЕКП Костянтин Ущаповський сказав, що тариф на електроенергію для населення у 2024 році може зрости на 15% до 3 гривень за кіловат-годину у разі ухвалення рішення. Водночас, за його словами, до закінчення опалювального сезону збільшувати ціну недоречно.

Минулого місяця Міненерго спростувало повідомлення про нібито підготовку відомством підвищення тарифу на електроенергію для населення. 

Проте в березні російські окупанти знову почали завдавати регулярних ударів по енергооб'єктах України. Зокрема, росіяни здійснили атаку на ДніпроГЕС.

Внаслідок цього Україна втратила ще близько 20% регулюючих потужностей. А генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота повідомив, що для того щоб відновити пошкоджену 22 березня російським ракетним ударом Дніпровську ГЕС у Запоріжжі, потрібні роки

Читайте також:
Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня
До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
"Укренерго" анонсувало відключення світла для промислових споживачів