USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Українці частіше почали купляти нові авто: Експерт пояснює, які фактори на це вплинули

Сергій Фурса
Сергій Фурса, інвестиційний банкір
Джерело: Коментарі

Останні місяці в Україні спостерігається зростання ділової активності, що позитивно впливає на прийняття фінансових рішень. У зв'язку з чим українці почали частіше купляти нові автомобілі. Про це в ефірі UWN повідомив інвестиційний банкір Сергій Фурса. 

Чи купують українці зараз нові авто?

Експерт вважає, що стабільність з енергетикою в країні оптимістично впливає на настрої українців, в тому числі й на прийняття фінансових рішень. 

"Українці минулого року втратили роботу, але в останні місяці спостерігається зростання ділової активності, люди починають повертатися. Тільки припинилися обстріли, тільки світло залишилося – оптимізм українців повернувся, оптимізм в тому числі впливає на прийняття рішень. Тобто в лютому мало купували автівки, було темно і не було зрозуміло, що буде далі. А в березні побачили, що росіяни більше нічого не можуть нам зробити по енергетиці, у нас є світло. І почали в тому числі купляти авто – це просто на рівні раціонального і емоційного прийняття рішень", – каже Сергій Фурса. 

За його словами, це також може свідчити про те, що люди почали витрачати свої "довоєнні" заощадження. 

Чи є в України інвестори для випуску власних автівок? 

Сергій Фурса скептично поставиться до ідеї власного виробництва автівок в Україні. Проте в той же час він вважає, що в українського суспільства може бути відповідний запит. 

"Українському споживачу дійсно буде цікаво, тут питання – чи буде інвестор, який захоче прийти і виробляти машини в Україні? Тому розраховувати на те, що в нас з’явиться власний бренд автовиробника, який з нуля започаткує, – такого не буде. Просто прийміть це. Питання в тому, чи прийде в Україну після війни якийсь інвестор, який вирішить побудувати тут завод для задоволення українських потреб і для експорту в Європейський Союз – подивимось", – підсумовує інвестиційний експерт. 

Раніше 

В Україну почала інвестувати міжнародна компанія Miyamoto International, яка займається відбудовою будинків та інших об'єктів, які постраждали від воєн або катаклізмів.

Як зазначає власник, акцент компанії зосереджений на швидкості. Інженери беруться за будівлі, які можна відносно швидко відновити, – вставити вікна, зробити дах і залатати дірки.

За його словами, компанія планує працювати у кількох областях України: Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Київській, Дніпропетровській.

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу
Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт
Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт