USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Український дипломат влаштував бійку в барі Сеула. МЗС відреагувало

Дипломати з'ясовують обставини інциденту
Сеул
Сеул вечірній
Джерело: відкриті джерела

Українського дипломата затримали у Південній Кореї за ймовірний напад на поліцейського та працівника бару у стані алкогольного сп'яніння. Посольство України вже перепросило за інцидент, а самого дипломата відкликають з країни. 

За даними корейських ЗМІ, пізно ввечері 25 липня 40-річного співробітника українського посольства затримали в Ітевоні – мультикультурному комерційному районі Сеула, столиці Південної Кореї, за звинуваченням у нападі та перешкоджанні правосуддю.

"У барі чоловік нібито напав на співробітника закладу, який намагався перешкодити йому сваритися з кимось поруч. Дипломат наче посварився зі співробітником, який зупинив його, коли той намагався зайти в бар без черги. Напад скоїли і на поліцейського, якого викликали на місце події", – пишуть місцеві видання.

Згодом дипломата відпустили, повідомив поліцейський відділ Йонсан.

Реакція МЗС України

Посольство України у Південній Кореї у відповідь на запит The ​​Korea Herald заявило, що хотіло б "висловити свої щирі вибачення корейській громадськості та всім причетним за будь-які незручності, спричинені інцидентом".

Посольство заявило, що тісно співпрацює з корейською владою щодо розслідування інциденту і додало, що зобов’язується дотримуватись тутешніх законів і правил.

Речник МЗС України Олег Ніколенко зазначив, що міністерство оперативно проаналізувало всі деталі інциденту у Сеулі та вирішило негайно відкликати дипломата із довготермінового відрядження та повернути його до України.

"Усі працівники української дипломатичної служби за кордоном мають неухильно дотримуватися професійної та моральної етики, а також поважати законодавство країн їхнього перебування", – пояснив Ніколенко.

Як Південна Корея допомагає Україні

У травні Південна Корея через Сполучені Штати направила в Україну сотні тисяч артилерійських снарядів. 

Домовленість про снаряди була конфіденційною. Тож Сеул передав Вашингтону снаряди, а США їх відправили в Україну.

Потім президент України Володимир Зеленський звернувся до уряду Південної Кореї з проханням підтримати Україну та надати необхідні системи протиповітряної оборони та системи раннього попередження. Про це глава держави розповів в інтерв'ю південнокорейській щоденній газеті Chosun Ilbo.

Новини за темою: Північна Корея нарощуватиме виробництво ядерної зброї
Читайте також:
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців
Заборона на консульські послуги суперечить Конституції, – В'ятрович Заборона на консульські послуги суперечить Конституції, – В'ятрович
Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС