USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Північна Корея нарощуватиме виробництво ядерної зброї

Таке рішення було прийняте на пленумі ЦК правлячої партії
безпілотник ядерний Північна Корея_4
Джерело: KCNA

Північна Корея затвердила плани з нарощування виробництва ядерної зброї. Відповідне рішення було ухвалене на пленумі центрального комітету Трудової партії, інформує Yonhap.

"Правляча партія чітко заявила про готовність збільшити виробництво потужної ядерної зброї для протидії змінам у безпековій обстановці на Корейському півострові", – йдеться у повідомленні.

Випробування ядерного БПЛА

24 березня Північна Корея випробувала новий БПЛА для підводної атаки, здатний нести ядерну зброю, це сталося унаслідок спільних військових навчань Південної Кореї та США. Про це інформує Reuters.

Зазначається, КНДР випробувала новий безпілотник, який здатний нести ядерну зброю, оскільки Кім Чен Ин попередив, що спільні військові навчання Південної Кореї та США повинні припинитися.

Під час випробувань новий північнокорейський БПЛА Haeil (цунамі), курсував під водою на глибині від 80 до 150 метрів понад 59 годин і підірвав неядерний боєзаряд у водах біля східного узбережжя.

Джерело: KCNA

"Цей ядерний підводний ударний безпілотник може бути розгорнутий на будь-якому узбережжі та в порту або доставлятися надводним кораблем для роботи", – йдеться в повідомленні.

Аналітики заявляють, що Пхеньян демонструє Вашингтону і Сеулу все більш різноманітні ядерні загрози, хоча останні скептично ставляться до того, чи готовий підводний апарат до розгортання.

Джерело: KCNA

Джерело: KCNA

Анонімний американський чиновник заявив, що немає жодних ознак ядерного випробування, адже вдосконалення таких боєголовок, швидше за все, буде ключовою метою, якщо Північна Корея відновить їх. Операційна концепція нової зброї схожа на російські ядерні торпеди "Посейдон".

У п'ятницю президент Південної Кореї Юн Сок Йоль сказав, що зробить все можливе, щоб Північна Корея заплатила за свої "безрозсудні провокації".

Читайте також:
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела
Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території
Деякі батальйони ЗСУ вже використовують роботизовані дрони Деякі батальйони ЗСУ вже використовують роботизовані дрони
Польща готова розмістити на своїй території американську ядерну зброю, – Дуда Польща готова розмістити на своїй території американську ядерну зброю, – Дуда