USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Південна Корея направила в Україну сотні тисяч снарядів

Це відбулось через США
Південна Корея
Джерело: відкриті джерела

Південна Корея через Сполучені Штати направила в Україну сотні тисяч артилерійських снарядів. Це все ж сталося після тривалого спротиву Сеулу постачанню зброї нашій країні, пише Wall Street Journal.

Деталі поставок

Джерела видання повідомили, що домовленість про снаряди була конфіденційною. Тож Сеул передав Вашингтону снаряди, а США їх відправили в Україну.

Радник Південної Кореї з національної безпеки Чо Те Ен, виступаючи у парламенті, заявив, що офіційні особи ухвалять рішення щодо можливості постачання боєприпасів в Україну після спостереження за розвитком подій.

При цьому додав що країна поки не планує відправляти снаряди ні безпосередньо, ні через Польщу, але не уточнив про співпрацю зі Сполученими Штатами.

А представник міністерства оборони Південної Кореї Чон Ха-К'ю зазначив, що його відомство вело переговори з Пентагоном про експорт боєприпасів.

"Були різні обговорення та прохання, і наш уряд вживе відповідних заходів при всебічному розгляді військової та гуманітарної ситуації в Україні", – уточнив Чон.

Союзник США та великий виробник артилерійських боєприпасів Південна Корея досі виключала можливість відправки летальної допомоги Україні, незважаючи на зростаючий тиск з боку Вашингтона та Європи з метою поставок зброї.

Раніше ми писали, що Південна Корея надасть Україні допомогу на 130 млн доларів.

Читайте також:
Атакували Атакували "Шахедами" та ракетами: Росіяни цієї ночі вдарили по об'єктах критичної інфраструктури в низці областей
Ситуація на фронті, відведення військ із Авдіївки та можливий наступ на Харків: Основне з інтерв’ю Олександра Сирського Ситуація на фронті, відведення військ із Авдіївки та можливий наступ на Харків: Основне з інтерв’ю Олександра Сирського
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW
Військові зможуть визначати, хто отримуватиме виплати у разі їхньої смерті: Закон набув чинності Військові зможуть визначати, хто отримуватиме виплати у разі їхньої смерті: Закон набув чинності