USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Зеленський попросив Південну Корею надати системи ППО для України

Президент зазначив, що країна потребує систем протиповітряної оборони та систем раннього попередження
Зеленський
Президент України Володимир Зеленський
Джерело: відкриті джерела

Володимир Зеленський звернувся до уряду Південної Кореї з проханням підтримати Україну та надати необхідні системи протиповітряної оборони та системи раннього попередження. Про це глава держави розповів в інтерв'ю південнокорейській щоденній газеті Chosun Ilbo.  

"Ми усвідомлюємо, що існує кілька обмежень щодо підтримки озброєнь. Однак я вважаю, що корейські принципи не повинні застосовуватися до оборонних систем та обладнання для захисту енергосистем", – заявив Зеленський.

За словами українського лідера, південнокорейські системи протиповітряної оборони допомогли б створити Україні свій "Небесний щит".

Зеленський наголосив, що зенітні комплекси – це суто оборонна техніка, а не зброя.

Новини за темою: На наступній зустрічі "Рамштайн" буде обговорене питання передачі Україні ППО та F-16, – Пентагон

"Для відбудови України "Небесний щит" має існувати. Ми щиро сподіваємося, що Корея підтримає нас у цій галузі. Крім того, є система раннього попередження, яка попереджає про російські авіаудари", – зазначив український лідер.  

Також Зеленський подякував за обіцянку Сеулу відправити машини для розмінування та гуманітарну допомогу на загальну суму близько 230 мільйонів доларів.

Новини за темою: Німеччина офіційно передала Україні ще одну систему ППО Iris-T

Як Південна Корея допомагає Україні

В травні Південна Корея через Сполучені Штати направила в Україну сотні тисяч артилерійських снарядів. 

Домовленість про снаряди була конфіденційною. Тож Сеул передав Вашингтону снаряди, а США їх відправили в Україну.

Радник Південної Кореї з національної безпеки Чо Те Ен, виступаючи у парламенті, заявив, що офіційні особи ухвалять рішення щодо можливості постачання боєприпасів в Україну після спостереження за розвитком подій.

Також в цьому місяці Південна Корея заявила про плани надати Україні пакет фінансової допомоги у розмірі 130 млн доларів.

Зазначається, що міністр фінансів Чу Кен Хо та міністр економіки України Юлія Свириденко, які прибули до Сеулу для участі у конференції, підписали угоду про пакет, який складатиметься з пожертв та кредитів.

Читайте також:
Допомога Україні та Саміт миру: Зеленський зідзвонився з Байденом Допомога Україні та Саміт миру: Зеленський зідзвонився з Байденом
Україна вперше від початку війни збила в повітрі російський стратегічний бомбардувальник. Чому це серйозний успіх? Україна вперше від початку війни збила в повітрі російський стратегічний бомбардувальник. Чому це серйозний успіх?
Нові безпекові угоди Україна може підписати вже у травні – червні, – Зеленський Нові безпекові угоди Україна може підписати вже у травні – червні, – Зеленський
Україна майже напевно знищила російський Ту-22М3 за допомогою комплексу С-200, – Міноборони Британії Україна майже напевно знищила російський Ту-22М3 за допомогою комплексу С-200, – Міноборони Британії