USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Українські футзалісти стали чемпіонами світу серед гравців з вадами зору

Найкращим гравцем турніру став українець Вадим Швець
збірна України

Збірна України з футзалу

Джерело: Українська асоціація футболу

Вітчизняні футзалісти з вадами зору стали чемпіонами світу на першості в англійському Вулвергемптоні. Про це поінформували на офіційному сайті УАФ.

Так, у фіналі збірна України в додатковий час перемогла господарів, команду Англії, – 4:3. У матчі за бронзу Іспанія переграла Японію – 9:0.

"Найкращим гравцем турніру став українець Вадим Швець. Спортсмен же є автором переможного голу у вирішальному поєдинку", – йдеться у повідомленні.

Добряче попітніли заради перемоги

Так, в англійському Бірмінгемі завершили Всесвітні ігри серед спортсменів із вадами зору. Саме українським футзалістам вдалося підняти над головою головний трофей змагань, проте гравцям потрібно було добряче попітніти, аби тріумфувати на турнірі.

У півфіналі міжнародної першості збірна України без зайвих проблем здолала збірну Іспанії. Перший тайм завершився із рахунком 2:0 на користь українською команди, а голи забили Олег Аврамов та Іван Гуц. У другій половині зустрічі ще один м'яч на свій рахунок записав Вадим Швець, тим самим поставивши крапку у грі, яка завершилася з рахунком 3:0 на користь "синьо-жовтого" колективу.

Новини за темою: Україна ввійшла до топ-10 першого в історії мультиспортивного Євро серед параатлетів

Фінал змагань дався нашій команді набагато складніше. У вирішальній зустрічі українцям протистояла господарка турніру збірна Англії, проте "синьо-жовтим" вдалося перемогти "трьох левів" із "хитким" рахунком 4:3, здобувши золото міжнародної першості. Найкращим гравцем турніру став українець Вадим Швец, який забив вирішальний гол у фіналі, а іншого представника збірної України Вадима Скотнікова визнали найкращим воротарем турніру.

Бронзу змагань виборола збірна Іспанії, яка розгромила Японію у матчі за третє місце із рахунком 9:0. Також варто відзначити, що 11 з 15 членів національної збірної команди України (гравці та тренери) представляли на турнірі місто Суми.

До речі, збірна України серед гравців із вадами зору була чемпіоном світу з футзалу у 2015-му, 2017-му та 2019 роках.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот