USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна ввійшла до топ-10 першого в історії мультиспортивного Євро серед параатлетів

Україна посіла дев'яте місце в медальному заліку, здобувши 23 медалі
Наталія Ніколайчик
Наталія Ніколайчик на мультиспортивному Євро-2023
Джерело: European Para Championships 2023

У нідерландському Роттердамі завершився перший в історії мультиспортивний чемпіонат Європи серед параатлетів. Упродовж змагань розіграли медалі в десяти адаптивних видах спорту. За підсумком чемпіонату українці завоювали 23 медалі: сім золотих та по вісім срібних і бронзових, йдеться на сайті European Para Championships 2023. 

Такий результат дозволив Україні увійти до топ-10, фінішувавши на дев'ятому місці в медальному заліку. А от найуспішнішою цьогоріч стала команда Франції, яка здобула 67 нагород у восьми видах спорту, зокрема 25 золотих.

Перемоги українців

Найбільш медальним для України стало дзюдо, яке принесло команді десять нагород, із яких чотири були золотими. Чемпіонські титули завоювали Наталія Ніколайчик, Інна Сич, Анастасія Гарник та Давид Хорава. У підсумку українська збірна очолила медальний залік у цьому виді спорту.

Ще одним із найуспішніших видів спорту для України на цьому турнірі стала кульова стрільба, в якій команда посіла друге місце. Ці змагання подарували збірній п'ять медалей, зокрема дві золоті.

Новини за темою: Спорт не може бути поза політикою, такого ніколи не було і не буде, – Стелла Захарова

Переможною для "синьо-жовтих" стала боча, в якій золото виборов дует Наталії Коненко та Артема Колінька. Їхній титул став першим в історії України в цьому виді спорту.

П'ять медалей на Євро-2023 завоювали українські бадмінтоністи. 

З медалями Україна завершила виступи на Євро й у тхеквондо (дві бронзи) та стрільбі з лука (одна бронза).

Нагадаємо, 13 квітня на сайті Міністерства молоді та спорту України був опублікований наказ, який обмежував участь у змаганнях представників національних збірних України з олімпійських, неолімпійським та паралімпійських видів спорту. 

Через повернення спортсменів із Росії та Білорусі на міжнародні змагання збірна України була змушена пропустити низку стартів у різних видах спорту, серед яких чемпіонат світу з дзюдо, а також світова першість з тхеквондо. При цьому українські фехтувальники беруть участь в чемпіонаті Європи – у тих видах зброї, у яких не заявлені спортсмени з Росії.

Проте 27 червня стало відомо, що українські спортсмени зможуть узяти участь у змаганнях, на яких будуть присутні атлети з Росії та Білорусі, якщо ті виступатимуть у нейтральному статусі.

 

Теги: спорт
Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді