USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Українці показали найкращий результат в історії на Турне чотирьох трамплінів

Калініченко й Марусяк вперше в кар'єрі подолали кваліфікацію та пройшли до основного раунду змагань
стрибуни
Євген Марусяк та Віталій Калініченко з тренером Володимиром Бощуком
Джерело: відкриті джерела

В австрійському Бішофсхофені завершився останній етап Турне чотирьох трамплінів – одного з найпрестижніших турнірів сезону у цьому виді спорту. На етапах Турне чотирьох трамплінів третій рік поспіль виступили два українські спортсмени – Віталій Калініченко та Євген Марусяк, які й показали найкращий результат, пише "Суспільне Спорт".

Провідні стрибуни з трампліна виступили на "класичних" чотирьох етапах – у німецьких Оберстдорфі та Гарміш-Партенкірхені, а також в австрійських Інсбруку та Бішофсгофені.

І саме у сезоні-2023/24 обидва українських стрибуни з трампліна подолали кваліфікацію та пройшли до основного раунду змагань: Калініченко – в Гарміш-Партенкірхені та Інсбруку, Марусяк – в Інсбруку та Бішофсгофені.

"Останній етап Турне чотирьох трамплінів у Бішофсхофені Євген Марусяк завершив на 49-му місці, випередивши лише дискваліфікованого естонця Артті Айгро. Попри це змагання українські спортсмени завершили одразу з низкою національних рекордів та досягнень", – йдеться у повідомленні.

Що відомо про спортсменів?

Віталій Калініченко (нар. 9 серпня 1993 р., – ред.) – український стрибун з трампліна, учасник зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Розпочав спортивну кар'єру як лижний двоборець, але з 2014 року перейшов у стрибки з трампліна. У 2015 році вперше виступив на чемпіонаті світу. Свій найкращий результат на цих змаганнях здобув у 2021 році, показавши 29-й результат на великому трампліні.

21 лютого 2020 року дебютував на Кубку світу. На змаганнях, що відбулися в румунському місті Ришнов, став 48-м на нормальному трампліні. Станом на лютий 2022 року найкращим результатом спортсмена на Кубку світу з лижних видів спорту є 37-ме місце.

У 2022 році зумів кваліфікуватися на зимові Олімпійські ігри у Пекіні, однак перший змагальний день 5 лютого 2022 року на зимових Олімпійських іграх-2022 розпочався турніром стрибунів на лижах з трампліна без участі Калініченка, бо він отримав позитивний тест на коронавірус.

Новини за темою: Людмила Кіченок вийшла у фінал першого парного турніру WTA в сезоні

Євген Марусяк (нар. 16 березня 2000 р., – ред.) – український спортсмен, стрибун з трампліна, учасник зимових Олімпійських ігор 2022 року.

У 2017 році почав міжнародні виступи за національну збірну України. Виступив на юнацькому Олімпійському фестивалі у місті Ерзурум, де його найкращим результатом стало 21-ше місце. З 2016-го по 2019 рік брав участь в юніорських чемпіонатах світу. У 2019 році дебютував на дорослому чемпіонаті світу.

Перший виступ на Кубку світу відбувся 13 лютого 2021 року в польському місті Закопане, де посів 49-те місце на великому трампліні. Станом на лютий 2022 року найкращий результат спортсмена на цих змаганнях 46-те місце, яке він показав 14 лютого 2021 року в Закопане та 19 лютого 2021 року в Ришнові.

Найкращі спортсмени 2023 року

Легкоатлетку Ярославу Магучіх визнали найкращою спортсменкою України у 2023 році за версією НОК України, а найкращим юним спортсменом 2023 року став Олександр Желтяков.

22-річна Магучіх у нинішньому році здобула золото чемпіонату світу у стрибках у висоту та перемогла у "Діамантовій лізі". Найкращою тренеркою назвали Тетяну Степанову, яка є особистою тренеркою легкоатлетки.

Найкращим юним спортсменом 2023 року визнали Олександра Желтякова – дворазового чемпіона світу та Європи з плавання серед юніорів, володаря олімпійського нормативу (на дистанціях 100 та 200 метрів на спині, – ред.).

Читайте також:
Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Усик - Ф'юрі: Де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона світу і що про нього потрібно знати Усик - Ф'юрі: Де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона світу і що про нього потрібно знати
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time