USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Українська бронетехніка вже працює за останньою лінією оборони РФ на Запоріжжі, – ISW

За даними ISW, це перший помічений випадок використання бронетехніки українськими військами поза межами російської трирівневої оборони
війна в Україні

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Українська бронетехніка вже діє за останньою лінією російської оборони, через яку зараз проникають українські сили на заході Запорізької області. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

"На геолокаційних кадрах, опублікованих 21 вересня, видно, що українська бронетехніка просунулась на південь від російських протитанкових ровів і так званих "зубів дракона", які є частиною трирівневої оборони, і вступила в обмежений бій безпосередньо на захід від Вербового", – йдеться у повідомленні.

Автори зазначають, що поки незрозуміло, чи збережуть українські сили ці позиції. Також додають, що, за даними ISW, це перший помічений випадок використання бронетехніки українськими військами поза межами російської трирівневої оборони.

"Присутність української бронетехніки за кінцевою лінією нинішнього російського оборонного шару вказує на те, що українці достатньо убезпечили свій прорив перших двох ліній цього шару, щоб провести техніку через пролом", – додають у виданні.

Сили оборони, ймовірно, придушили російську артилерію та інші протитанкові системи у цьому районі настільки, щоб просунути свою техніку вперед. Здатність України підводити бронетехніку до найпотужніших російських оборонних споруд і крізь них, щоб зупинити їх, і керувати цією технікою поблизу підготовлених російських оборонних позицій є важливими ознаками прогресу українського контрнаступу, уточнюють аналітики.

"Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 20-го і 21 вересня, показують, що українські сили також просувалися на захід і південний захід від Вербового", – зазначають в ISW.

Автори зауважують, що додаткові геолокаційні відеозаписи, опубліковані 20-го і 21 вересня, вказують на те, що українські війська просунулися також на захід і південний захід від Вербового.

Також у матеріалі говориться про те, що повільне, але регулярне просування ЗСУ в західній частині області спостерігається постійно.

"Це відбувається незважаючи на те, що російські військові перекидають частини відносно елітних підрозділів для посилення російських оборонних операцій у західній частині Запорізької області", – наголосили експерти.

Раніше ми писали, що, за даними Інституту вивчення війни, ЗСУ готові надалі проривати оборону росіян на Запорізькому напрямку.

Аналітики зазначали, що станом на 26 серпня Збройні сили України наблизилися до чергової серії російських оборонних позицій у західній частині Запорізькій області.

Водночас просування визнавала і російська сторона. А українські й американські експерти казали, що це може відбуватися в умовах складних підготовлених армією РФ оборонних позицій. Тож, аналізуючи відкриті дані та коментарі, ISW вказує, що "українські сили можуть перебувати поблизу тактичних тилів у низці російських оборонних позицій".

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні