USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна за день завоювала чотири золоті медалі на Європейських іграх-2023

Медалі принесли спортсмени в таких видах спорту, як веслування на каное та байдарці, а також стрибках у воду та карате
Європейскі ігри-2023
Джерело: відкриті джерела

Українські спортсмени за один ігровий день, 22 червня, завоювали чотири золоті медалі на Європейських іграх-2023 у польському Кракові. Розповідаємо, хто приніс нам перше золото на змаганнях.

Медалі принесли спортсмени в таких видах спорту, як веслування на каное та байдарці, а також стрибках з трампліна та карате.

Веслування на каное

Першу медаль Європейських ігор-2023 для України принесли каноїстки Людмила Лузан і Валерія Терета.

Спортсменки змагалися серед каное-двійок на дистанції 500 метрів. Українки відібралися до фіналу напряму після кваліфікації, посівши друге місце у своєму заїзді з часом 1:59.152 хвилини.

У фіналі Лузан і Терета фінішували першими, покращивши результат у порівнянні з кваліфікацією – 1:58.233 хвилини.

Веслування на байдарках-двійках

Услід за перемогою каноїсток на змаганнях тріумфували байдарочники Олег Кухарик та Ігор Трунов.

Спортсмени стали найкращими серед байдарок-двійок на дистанції 500 метрів. Українці лише з другої спроби кваліфікувалися до фіналу, адже стали четвертими в попередньому заїзді, але посіли прохідне друге місце у своєму півфіналі з часом 1:30.398 хвилини.

У фіналі A, в якому й розігрувалися медалі, Кухарик і Трунов на середині дистанції перебували на другій позиції, але врешті вибороли перше місце, на понад дві секунди перевершивши свої відбіркові результати – 1:28.928 хвилини. 

Стрибки у воду

Збірна України зі стрибків у воду взяла участь у першому фіналі Європейських ігор-2023. Україну, яка підходила до цих змагань у статусі віцечемпіонів Європи в цій дисципліні, представляли Ксенія Байло, Данило Коновалов, Анна Письменська та Олексій Середа.

Кожна команда мала виконати по шість стрибків на триметровому трампліні та 10-метровій вишці.

Україна здобула золото з сумою 438.3.

Карате

Анжеліка Терлюга взяла реванш в олімпійської чемпіонки з Болгарії Івет Ґоранової за поразку на минулих Європейських іграх.

Українці вдалося перемогти в сутичці. На першій хвилині Анжеліка здобула два бали шляхом ваза-арі та втримала перевагу до завершення протистояння. У підсумку це принесло їй золото.

Ще один представник України Нікіта Филіпов здобув свою поки що найбільшу нагороду в кар'єрі – бронзу.

Нагадаємо, у словенському містечку Подчетртек триває черговий етап Кубка Європи з дзюдо. Перший змагальний день приніс українській команді сім нагород.

Читайте також:
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні