USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна викуповує 60% всього світового виробництва дронів Mavic, – Шмигаль

Крім того, за словами прем’єра, Україна самостійно виробляє потужні БПЛА, які сьогодні роблять "певні технологічні прориви"
БПЛА
Джерело: відкриті джерела

Україна купує 60% від світового виробництва дронів Mavic, не враховуючи інших закупівель БПЛА. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час Київського міжнародного економічного форуму.

"Цього року ми додатково 40 мільярдів гривень направили на закупівлю дронів. Це дрони українського і іноземного виробництва. Україна викуповує 60% всього світового виробництва Mavic", – зазначив глава уряду.

Також, за його словами, Україна самостійно виробляє лінійку потужних БПЛА, які сьогодні роблять "певні технологічні прориви".

Прем’єр-міністр наголосив, що уряд намагається полегшити і прискорити створення українського ринку дронів, і аналогічно займається стимулюванням проривів в інших сферах ОПК і промисловості та інвестує в технології подвійного призначення.

"Будемо продовжувати це робити, тобто інвестувати сьогодні в "мілітарі" – це перспективна справа. Крім того, що вона формує економіку воєнного часу, вона також вплине на економіку майбутнього", – уточнив Денис Шмигаль.

Раніше ми писала, що виробництво дронів в Україні до кінця року збільшиться у близько 140 разів. Про це заявив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Також, за його словами, зараз в Україні тестуються системи штучного інтелекту, які допоможуть знаходити цілі за кілька кілометрів й наводити на них дрони навіть у разі застосування радіоелектронної боротьби.

Згодом повідомлялося, що Україна планує збільшити витрати на виробництво ракет і дронів до 1,5 млрд доларів. Збільшення витрат було включено до бюджетного проєкту уряду на наступний рік.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму