USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Україна продемонструвала свій новітній підводний дрон "Марічка": Що про нього відомо?

Ці дрони зможуть надати Україні новий пульс для атак на Чорноморський флот РФ і Кримський міст
Чорне море

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Україна представила підводний дрон завдовжки понад шість метрів для атак на російські військові кораблі. Про це інформує Вusiness Insider.

"Марічка" вражає кораблі в підводній частині, що може виявитися ще більш руйнівним для бойових кораблів. Від рою цих самогубців підводних безпілотних апаратів дуже важко захиститися", – повідомляє спеціалізований портал військово-морської оборони Navalnews.

Раніше Україна представила набагато менший підводний безпілотник під назвою "Толока". Але The Telegraph повідомив, що все ще з'ясовують, чи використовували їх для нападу на російські кораблі.

"Марічка" має дальність дії близько 1000 км і може виконувати атакуючі, транспортні або розвідувальні завдання.

Нещодавно опубліковане відео показує, як "Марічку" опускають у море для випробувань.

"Марічка" була розроблена інженерами-добровольцями з організації "Аммо Україна" і її вартість оцінюють у 16 мільйонів гривень, або 433 000 доларів.

Ще одне анімаційне відео показує характеристики дрона.

Нагадаємо, у складі Військово-морських сил ЗСУ сформували окрему бригаду для застосування морських безпілотників.

Президент Володимир Зеленський 24 серпня на Софійській площі вручив державні нагороди, відзнаки військовим частинам і бойові прапори зі стрічками з почесними найменуваннями. Зокрема, бойовий прапор отримала і 385-та окрема бригада морських безпілотних комплексів спеціального призначення Військово-морських сил ЗСУ.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот