USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У ВМС України з'явилася бригада морських дронів

Раніше про існування такого підрозділу у складі українського військового флоту публічно не повідомлялося
Морські дрони
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У складі Військово-морських сил ЗСУ сформували окрему бригаду для застосування морських безпілотників. Про це повідомляж портал "Мілітарний".

Зазначається, що президент Володимир Зеленський 24 серпня на Софійській площі вручив державні нагороди, відзнаки військовим частинам і бойові прапори зі стрічками з почесними найменуваннями. Зокрема, бойовий прапор отримала і 385-та окрема бригада морських безпілотних комплексів спеціального призначення Військово-морських сил ЗСУ.

"Мілітарний" пише, що раніше про існування такого підрозділу у складі українського військового флоту публічно не повідомлялося.

"Таким чином, у складі ВМС України вперше в історії сформовано окрему бригаду для застосування морських безпілотників (безпілотних суден)", – йдеться в публікації.

Імовірно, саме цей підрозділ атакує морськими безекіпажними катерами російські військові об’єкти в окупованому Криму й кораблі ворожого флоту у Чорному морі. Однак, публічно про діяльність 385-ї окремої бригади морських безпілотників ВМС ЗСУ не повідомляють.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає
Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона "Лютий"