USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink

Через відсутність зв'язку 125-та бригада ЗСУ була змушена припинити аеророзвідку під час російських штурмів
Starlink
Starlink
Джерело: відкриті джерела

У перший день нещодавнього російського наступу в Харківській області термінали Starlink, які використовують бійці ЗСУ, вийшли з ладу. Про це повідомляє The Washington Post.

Видання вказує, що 125-та бригада територіальної оборони України, що розтягнулася приблизно на 43-кілометровій ділянці кордону Харківської області з Росією, використовувала розвідувальні дрони для щоденного спостереження за тим, як РФ неухильно нарощує сили для можливого нападу.

"Але того ранку, 10 травня, бригада втратила всі відеотрансляції через російські радіоелектронні перешкоди", – пише WP.

Зазначається, що термінали Starlink вийшли з ладу. Командир підрозділу дронів у бригаді повідомив журналістам, що в якийсь момент вони залишилися повністю "сліпі".

"Це була найбільша проблема, ми не бачили, як вони пересувалися, ми працювали тільки по рації або по телефонах, де вони ще працювали", – сказав військовий.

Термінали Starlink уже відключались під час війни. Минулого року видання CNN писало, що американський мільярдер Ілон Маск нібито таємно змусив інженерів вимкнути супутникову мережу Starlink, щоб перешкодити Україні провести атаку на російський флот.

При цьому РФ також знаходить способи використання Starlink та інших комерційних систем зв'язку ЄС та США у війні проти України. Представники Сполучених Штатів Америки і компанії SpaceX намагаються боротися з несанкціонованим використанням російськими військовими терміналів Starlink.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку