USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна не вважає польське розслідування щодо падіння ракети у Пшеводуві завершеним, - ЗМІ

Необхідно ознайомитися із результатами розслідування, які надасть українська слідча комісія
Україна-Польща
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Українська сторона не вважає завершеним польське розслідування щодо падіння ракети у Пшеводуві в листопаді 2022 року, в результаті якого загинули дві людини. Про це повідомляє Українська правда із посиланням на співрозмовника в українській владі.

Зазначається, що за словами джерела, говорити про завершення розслідування щодо трагедії у Пшеводуві можна в тому випадку, коли свої результати розслідування подасть і українська слідча комісія.

"Цього ще не відбулось. Українська комісія ще не надала своїх результатів, тому ми не можемо говорити, що висновки, озвучені польською стороною, є остаточними. Хай там як, нашої провини там немає", - цитують українського високопосадовця у виданні.

Нагадаємо, що напередодні, 28 вересня, у Польщі офіційно заявили, що ракета, яка минулого року впала на територію села Пшеводув, була українською.

"Розслідування, проведене польською прокуратурою, завершилося висновком, який категорично вказує на те, що ця ракета була українською – ще радянського, російського виробництва", – зазначив Зьобро.

Крім того, за словами чиновника, на українську приналежність ракети вказує також місце запуску та приналежність до конкретного військового угруповання.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні