USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Польщі офіційно заявили, що ракета, яка минулого року впала на територію села Пшеводув, була українською

Розслідування інциденту завершене
Польща
Джерело: відкриті джерела

Польща офіційно завершила розслідування обставин падіння ракети на територію села Пшеводув у листопаді минулого року під час масованої повітряної атаки РФ по Україні. За словами міністра юстиції країни Збігнєва Зьобра, вона була українською, повідомляє PAP.

Він наголосив, що експертні дослідження уламків ракети "категорично вказують" саме на те, що ракета була українською.

"Розслідування, проведене польською прокуратурою, завершилося висновком, який категорично вказує на те, що ця ракета була українською – ще радянського, російського виробництва", – зазначив Зьобро.

Крім того, за словами чиновника, на українську приналежність ракети вказує також місце запуску та приналежність до конкретного військового угруповання.

Обставини інциденту

Нагадаємо, 15 листопада минулого року на територію Польщі, у село Пшеводув, впали дві ракети. Внаслідок цього загинуло дві людини.

Тоді польські та американські офіційні особи припускали, що ракета була випущена українською ППО. Однак українська сторона це спростовувала.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням