USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна і Польща провели переговори на тлі блокування кордону польськими перевізниками

Україна з повагою ставиться до права на протести і готова до конструктивного діалогу
Ситуація на кордоні із Польщею
Ситуація на кордоні із Польщею
Джерело: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Глава Міністерства відновлення України Олександр Кубраков провів переговори зі своїм польським колегою Анджеєм Адамчиком на тлі блокування кордону польськими перевізниками. Про це повідомляє пресслужба відомства.

"Зараз заблокованими з обох сторін є понад 20 тисяч транспортних засобів. Зазнає збитків економіка не лише України чи Польщі, а й інших країн, які не можуть перевозити товари та порушують свої договірні зобов’язання", – розповіли в Мінвідновлення.

У відомстві заявили, що Україна з повагою ставиться до права на протести і готова до конструктивного діалогу.

"Разом з тим зазначимо, блокування кордону польськими протестувальниками порушує логістичні шляхи, що вже впливає як на економіку України, так і Європейського Союзу", – уточнили там.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури готове допомогти польським колегам вирішити ситуацію із блокування кордону, надати всі відповідні роз’яснення та провести зустрічі за потреби.

Яка ситуація на кордоні?

У напрямку трьох пунктів пропуску "Ягодин – Дорогуськ", "Краковець – Корчова", "Рава-Руська – Гребенне" на перетин кордону з Польщі в Україну очікують понад 1700 транспортних вантажних засобів.

За словами представника Держприкордонслужби України Андрія Демченка, ситуація ускладнюватиметься, оскільки польські перевізники обіцяють довгострокову акцію.

Наразі пропускна спроможність не більше однієї машини на експорт та імпорт на годину.

Нагадаємо, кілька днів тому польські перевізники почали акцію протесту на кордоні з Україною. Наразі вони блокують рух вантажівок на пунктах пропуску "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин".

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні