USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Польські перевізники блокують три пункти попуску на кордоні з Україною. Їхніх вимог Україна не отримала

Наразі українська сторона не отримала офіційних вимог від польських страйкарів
Ситуація на кордоні із Польщею
Ситуація на кордоні із Польщею
Джерело: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Відучора польські перевізники почали акцію протесту на кордоні з Україною. Наразі вони блокують рух вантажівок на пунктах пропуску "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин". При цьому українська сторона і досі не отримала від них жодних офіційних вимог. Про це інформує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

"Наша позиція однозначна: блокування кордону шкодить інтересам обох країн і створює ризики для  функціонування ініціативи "Шляхи солідарності"", – наголосили у відомстві.

Також там додали, що його представники постійно перебувають у комунікації з нашим Посольством у Польщі, Міністерством інфраструктури Польщі, Єврокомісією та українськими перевізниками й прикордонними службами, щоб вирішити ситуацію.

Станом на сьогодні офіційних вимог від польських перевізників не було передано жодному представнику української сторони, – йдеться у повідомленні.

Новини за темою: Польські перевізники хочуть блокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. Більшість їхніх вимог виконати неможливо, – Деркач

"За наявності офіційної та аргументованої позиції з боку польських партнерів ми відкриті до конструктивного діалогу. Для нас важливо, щоб інтереси перевізників обох країн були враховані", – додали у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Що відомо про ситуацію на кордоні з Польщею?

Вчора польські перевізники розпочали акцію щодо блокування проїзду вантажівок через польсько-український кордон. Про це повідомляла Державна прикордонна служба України.

"Після 13-ї години відбулося поступове блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску "Ягодин – Дорохуськ", "Краківець – Корчова", "Рава-Руська – Гребенне". Відмітимо, що ускладнення руху можливе як на в’їзд до Польщі, так і на виїзд", – йшлося у повідомленні.

Зазначалося, що організатори протесту планують пропускати лише по одному вантажному автомобілю на годину. Водночас протестувальники планували пропускати вантажівки з вантажами безпекового, гуманітарного характеру, ті, які перевозять тварин, продукти, що швидко псуються, тощо.

Також у Держприкордонслужбі зазначали, що, за наявними даними, організатори дій на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусам та легковому транспорту.

У Волинській митниці повідомили, що, за попередньою інформацією, акція протесту триватиме до 3 грудня поточного року.

Раніше ми писали, що польські перевізники перенесли початок блокади кордону з Україною.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали