USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Ухилянтів, які виїхали за кордон завдяки фальшивим довідкам, можуть екстрадувати, – Арахамія

За словами нардепа, людей можуть доправити в Україну фактично з будь-якої країни, щоб притягнути їх до відповідальності
Давид Арахамія
Джерело: Уніан

Українські правоохоронні органи практично в будь-якій країні світу можуть запросити екстрадицію людей, які виїхали за кордон за підробленими довідками від військово-лікарської комісії (ВЛК). Про це розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі національного телемарафону.

"У будь-якій фактично (крім Росії, можливо) країні світу наші правоохоронні органи можуть прийти і запросити екстрадицію таких людей привезти їх в Україну, щоб вони несли відповідну відповідальність", – зазначив Арахамія.

За його словами, ті, хто залишив Україну незаконно, нестимуть відповідальність за законами за давання хабаря, за підробку документів, за ухилення від мобілізації.

В Україні мають намір перевірити всі ВЛК

Днями президент Володимир Зеленський провів засідання РНБО, на якому вирішили, що відбудеться перевірка всіх рішень військово-лікарських комісій щодо інвалідності та непридатності до військової служби з 24 лютого 2022 року.

Глава держави наголосив, що всіма випадками, коли рішення щодо інвалідності чи непридатності явно безпідставні та незаконні, мають зайнятися правоохоронцями.

За результатами перевірки буде зроблено висновки щодо тих осіб, які на основі сфальсифікованих рішень ВЛК виїхали за кордон за час від початку повномасштабної агресії.

Нагадаємо, правоохоронці провели понад 200 обшуків у територіальних центрах комплектування та соцпідтримки (військкоматах) та медичних установах для документування корупційних схем ухилення від призову. Вилучили понад 10 тисяч медичних справ.

 
Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму