USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В ЄС схвалили додаткові 3,5 млрд євро для Європейського фонду миру та новий пакет санкцій

11-й пакет передбачає заходи, спрямовані на протидію обходу обмежень та індивідуальним спискам
посли ЄС
Джерело: відкриті джерела
Посли Євросоюзу погодили 11-й пакет санкцій проти Росії, а також додаткові 3,5 мільярда євро для Європейського фонду миру, з якого ЄС може надавати військове обладнання партнерам. Про це повідомила пресслужба головування Швеції в Раді Європейського Союзу.

Посли ЄС схвалили додаткові 3,5 мільярда євро (за цінами 2018 року) до Європейського фонду миру.

"Це рішення підтверджує зобов’язання Євросоюзу підтримувати своїх партнерів у сфері безпеки та оборони", – наголосили там.

Також посли ЄС узгодили 11-й пакет обмежень проти Росії. Цей пакет передбачає заходи, спрямовані на протидію обходу санкцій та індивідуальним спискам.

Подробиці

Європейський фонд миру – це позабюджетний механізм фінансування ЄС, через який Євросоюз має можливість надавати військове обладнання партнерам, а також допомогу з навчанням.

Новини за темою: Велика Британія планує не знімати санкції з Росії, поки Україна не отримає компенсацію

Фонд було створено в березні 2021 року для збереження миру, запобігання конфліктам та зміцнення міжнародної безпеки. Країни – члени ЄС щороку сплачують свої внески до нього на основі річного бюджету.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу
Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років