USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У тимчасово окупованому Бердянську на "виборчій дільниці" сталися вибухи: За ними стоїть СБУ

Розповідаємо, що відомо
вибори на ТОТ_1
Вибори на ТОТ
Джерело: відкриті джерела

У тимчасово окупованому Бердянську в ніч на 8 вересня перед запланованими російськими загарбниками псевдовиборами сталися вибухи на одній із "виборчих дільниць". До вибухів причетна Служба безпеки України, повідомили джерела ЗМІ в спецслужбі.

За даними джерел, минулої ночі на території Бердянського муніципального ліцею пролунали два вибухи. Там окупанти розташували одну з "виборчих дільниць" для своїх псевдовиборів.

"Вибори" мали початися 8 вересня, але ця дільниця так і не відкрилася. Також є аудіоперехоплення, в якому один із керівників фейкового МВС РФ у Запорізькій області інструктує підлеглих, "як не потрапити у пастку другого вибуху", - кажуть джерела.

Так, на аудіо чути, що вночі 8 вересня в захопленому Бердянську стався підрив невстановленого вибухового пристрою. Мовляв, спершу було нерозуміння, що відбулося, а через 40 хвилин стався повторний підрив. І місцеві чули два вибухи. Перший спричинив руйнування, а другий пролунав, коли на місце з'їхалися місцеві "поліцейські", військові РФ й оперативники ФСБ Росії.

Тому окупанти не виключають, що найближчим часом знову відбудуться підриви чи "надзвичайні події".

Новини за темою: Росіяни посилюють свою систему доносів, - Лисянський

А вже сьогодні Мелітопольський міський голова Іван Федоров каже, що штаб "Єдиної Росії" у Пологах також вибухнув.

"Штаб - всьо! Подейкують, що ураження зазнав саме тоді, коли результати там "малювали" партійники з Пензи. Окупанти такі недолугі, що ніяк не зрозуміють: свій вибір наші люди давно зробили", - уточнив мер.

Вибори на ТОТ
Джерело: відкриті джерела

Псевдовибори на тимчасово окупованих територіях

Росія хоче провести 8-10 вересня 2023 року "вибори депутатів" на тимчасово окупованих територіях чотирьох областей України - Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської. Загалом планують проведення приблизно 80 виборчих кампаній.

Новини за темою: Українець, який отримав паспорт РФ на ТОТ, щоб зберегти життя, є жертвою злочину, – Лубінець

За даними Генштабу ЗСУ, на тимчасово захопленій території Запорізької області окупанти вже почали готуватися. Очікується, що туди приїдуть представники від партії "Єдина Росія" для створення груп агітаторів та інформаторів з місцевих колаборантів.

Разом з тим ще наприкінці літа активісти руху "Жовта стрічка" спалили понад сотню примірників пропагандистської макулатури окупантів.

А мер Федоров попереджав, що на окупованій території ворог намагатиметься провести фейкові вибори. І вороги почнуть побудинкові обходи в прифронтових містах – шукатимуть виборців вдома.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму