USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Раду направляють законопроєкт про легальний ринок криптоактивів

Документ передбачає прості та зрозумілі податкові умови для бізнесу, який працює у сфері віртуальних активів
Криптовалюта
Джерело: відкриті джерела

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо легального ринку криптоактивів в Україні. Ініціатива дозволить створити інноваційну зону, де упродовж трьох років можна працювати без попередньої авторизації. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Йдеться про проєкт закону №10225-1 щодо внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо врегулювання обігу віртуальних активів в Україні. За словами міністра, ринок криптоактивів є одним із найдинамічніших секторів, без якого "складно побудувати потужну цифрову економіку". Чиновник додав, що законопроєкт про обіг віртуальних активів в Україні був розроблений разом із нардепами та представниками бізнесу.

"Закон допоможе створити сприятливі умови для розвитку криптоіндустрії, збільшити надходження до бюджету та підвищити інвестиційну привабливість України", – написав Федоров.


Глава Мінцифри пояснив, які нововведення пропонуються у проєкті закону:

  • визначення правового статусу віртуальних активів;
  • класифікація цифрових активів та послуг у сфері, що адаптуються з європейськими стандартами регулювання
  • криптоактивів (МіСА);
  • створення інноваційної зони, де протягом трьох років можна працювати без попередньої авторизації;
  • адаптація рекомендації FATF щодо фінансового моніторингу ринку криптоактивів.

"Також законопроєкт передбачає прості та зрозумілі податкові умови для бізнесу, який працює у сфері віртуальних активів", – резюмував Федоров.

Джерело: Telegram: Михайло Федоров

Новини за темою: Країни ЄС затвердили перші у світі загальні криптовалютні правила

Рада прийняла закон про віртуальні активи у 2021 році

Цим документом в Україні легалізовано криптовалюту. Він надав можливість власникам віртуальних активів легально обмінювати і декларувати їх, а міжнародним криптокомпаніям – реєструвати блокчейн-бізнес в Україні.

Закон визначив поняття і правовий статус віртуального активу. Криптовалюти отримали юридичний статус, а учасники ринку – захист права на віртуальні активи в суді.

А у березні 2022 року президент Володимир Зеленський підписав закон про віртуальні активи. Тепер цей ринок регулюють Національна комісія з цінних паперів та фондовий ринок і Національний банк України.

Раніше ми повідомляли, що Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку завершила розробку законопроєкту про оподаткування криптоактивів і оновила текст закону "Про віртуальні активи". Тож восени Україна може повністю легалізувати криптовалюти та ввести податки.

Читайте також:
Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці
Криптовалюта є спекулятивним інструментом, – Фурса Криптовалюта є спекулятивним інструментом, – Фурса
США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg
Посадовці з Нацполіції та прокуратури задекларували найбільше криптовалюти у 2022 році, – Опендатабот Посадовці з Нацполіції та прокуратури задекларували найбільше криптовалюти у 2022 році, – Опендатабот