USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Криптовалюта є спекулятивним інструментом, – Фурса

Часто криптовалюту використовують у тіньовій сфері
Сергій Фурса_1
Інвестиційний банкір Сергій Фурса в ефірі медіапроєкту Ukraine World News
Джерело: скріншот

Криптовалюта – це бульбашка, яка рано чи пізно лусне. Таку думку висловив інвестиційний банкір Сергій Фурса в прямому ефірі UWN.

Як пояснив експерт, криптовалюта є своєрідною бульбашкою та спекулятивним інструментом. Коли з’явився Bitcoin, люди, які купили 20–30 біткоїнів, зробили собі чималі статки, однак на цей час ця валюта, за словами Фурси "коштує стільки, скільки коштує", тож доцільність таких інвестицій є сумнівною.  

"Якщо у вас є машина часу – це класна рекомендація, найкраще зараз повернутися у минуле і купити Bitcoin", – зазначив інвестиційний банкір.

Він додав, що люди, які купували Bitcoin у 2011–2012 роках, робили це більшою мірою заради власної втіхи. Однак згодом ці гроші часто використовувалися в тіньовій сфері.

"Потім дуже довго ті гроші використовувалися в тіньовій сфері для торгівлі наркотиками, для відмивання грошей. Зараз використовують також, це зручний механізм і це єдиний механізм, де Bitcoin потрібен, дійсно потрібен. Це спекулятивний інструмент", – пояснив Сергій Фурса.

Також в ефірі наголосили на тому, що криптовалюту часто у своїх цілях використовують росіяни.

"В цьому якраз і єдина фішка криптовалюти – це можливість обійти закон. Це не робить це цікавим з точки зору його вартості, вартість – це виключно спекуляції", – додав експерт.

Чи лусне ця бульбашка, як МММ?

За словами інвестиційного банкіра, МММ – це піраміда, а бульбашка – трохи інше, і вирахувати, коли вона лусне, – неможливо.

"Пам’ятаєте, з тюльпанами історія, наприклад, це – бульбашка. За тюльпани в Ірландії ви колись могли купити будинок, а потім не могли купити нічого. Власне, тут така сама історія, коли лусне бульбашка, ніхто ніколи не знає, це неможливо вгадати і це відбувається в певний момент часу, просто так складаються зірки, так обставини вибудовуються, що те, що має луснути, рано чи пізно лусне, але передбачити, коли вона це зробить – неможливо", – уточнив Фурса.

Новини за темою: Посадовці з Нацполіції та прокуратури задекларували найбільше криптовалюти у 2022 році, – Опендатабот

Зазначимо, що курс Bitcoin станом на початок квітня завершив сьомий місяць поспіль з позитивною динамікою. Вартість найвідомішої криптовалюти у світі у березні зросла на 16,8%, встановивши новий рекорд.

До того ж у ніч на 1 квітня Bitcoin навіть подорожчав до 71 444 долари за монету. Загалом історичний максимум для Bitcoin становить майже 74 тисячі доларів.

Додамо

США і Британія почали перевіряти криптовалютні транзакції на суму понад 20 мільярдів доларів, які пройшли через російську біржу.

Платежі проходили через московську криптобіржу Garantex з використанням криптовалюти Tether, прив'язаної до долара. Ці перекази відбулися після того як на Garantex було накладено санкції США і Великої Британії за підозрою у сприянні фінансовим злочинам і незаконним операціям у Росії.

Читайте також:
Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці
США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg
Посадовці з Нацполіції та прокуратури задекларували найбільше криптовалюти у 2022 році, – Опендатабот Посадовці з Нацполіції та прокуратури задекларували найбільше криптовалюти у 2022 році, – Опендатабот
Кількість чиновників, які задекларували криптовалюту, зросла удвічі за рік Кількість чиновників, які задекларували криптовалюту, зросла удвічі за рік