USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Країни ЄС затвердили перші у світі загальні криптовалютні правила

Правила набудуть чинності з 2024 року
Криптовалюта

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Країни Європейського Союзу остаточно ухвалили перший у світі набір правил для регулювання криптовалютних активів. Про це інформує агентство Reuters.

Правила набудуть чинності з 2024 року.

Зазначається, що на зустрічі міністрів фінансів ЄС у Брюсселі були схвалені правила, розроблені спільно з Європейським парламентом, який ухвалив їх у квітні.

Новини за темою: Криптоброкерська компанія Genesis оголосила про банкрутство

Згідно з новими правилами, компанії з торгівлі та випуску криптоактивів, токенізованих активів та стейблкоїнів у 27 країнах Євросоюзу мають отримати ліцензію.

Також міністри спростили відстеження транзакцій – це має допомогти в боротьбі з ухиленням від сплати податків та використанням криптоактивів для відмивання грошей, йдеться в повідомленні агентства.

З січня 2026 року постачальники послуг мають отримувати імена відправників та одержувачів криптовалюти незалежно від суми переказу.

Також було досягнуто згоди про внесення поправок до правил про те, як країни-члени співпрацюють одна з одною у сфері оподаткування для покриття операцій з криптоактивами, та про обмін інформацією про попередні податкові рішення.

Новини за темою: У США за підозрою у відмиванні 700 млн доларів заарештували засновника криптобіржі Bitzlato Легкодимова

Як пише агентство, регулювання криптовалют стало більш актуальним для регуляторів після краху криптобіржі FTX.

"Нещодавні події підтвердили невідкладну потребу у введенні правил, які краще захищатимуть європейців, які інвестували в ці активи, і запобігатимуть зловживанню криптоіндустрією з метою відмивання грошей та фінансування тероризму", – сказала міністр фінансів Швеції Елізабет Свантессон.

Раніше

Європейський парламент 20 квітня більшістю голосів підтримав перше зведення правил Євросоюзу щодо регулювання ринків криптоактивів.

Парламент проголосував 517 голосами "за" затвердження перших у світі всеосяжних правил щодо випуску й торгівлі криптоактивами.

Читайте також:
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії
На саміті ЄС вирішили терміново забезпечити Україну засобами ППО та іншим озброєнням На саміті ЄС вирішили терміново забезпечити Україну засобами ППО та іншим озброєнням
Переговори про вступ України до ЄС можуть початися в червні, – Стефанішина Переговори про вступ України до ЄС можуть початися в червні, – Стефанішина