USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Нью-Йорку розгорнули найбільший у світі прапор України

Стяг розгорнули на підтримку України
прапор України в США
Скріншот з відео
Джерело: Оксана Сидорчак Іnstagram

У Нью-Йорку розгорнули найбільший у світі прапор України. Вітчизняну традицію продовжили й за межами країни. Відповідне відео опублікувала користувачка Іnstagram Оксана Сидорчак.

Так, величезний прапор розгорнули після бейсбольного матчу на підтримку України, який днями відбувся на стадіоні Brooklyn Cyclones Maimonides Park.

"Близько 250 охочих допомагали розгортати найбільший у світі прапор України", – написала Сидорчак.

Традиція розгортання українського стяга

Уперше найбільший прапор України розгорнули у 2012 році. Сталося це у Києві. І відтоді зародилася відповідна традиція.

Під час розгортання прапора у столиці, саму подію занесли до Книги рекордів України. Тоді офіційно зафіксували, що цей прапор – найбільший у світі.

Цього разу величезний стяг розгорнули у Нью-Йорку, продовживши традицію, яка набула популярності як в межах нашої держави, так і далеко за її кордонами.

Історія синьо-жовтого прапора

Державний прапор України — сучасний прапор України, стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього й жовтого кольорів. Співвідношення ширини прапора до його довжини 2:3.

Синій і жовтий (золотий, – ред.) кольори використовували на гербі Королівства Руського XIV століття, вони також уживалися на гербах руських земель, князів, шляхти й міст середньовіччя й раннього нового часу.

Сучасний синьо-жовтий прапор був уперше публічно зафіксований 25 червня 1848 року у Львові, який українці Королівства Галичини й Володимирії вивісили над Львівською ратушею як національний прапор. Саме після цього випадку синьо-жовтий стяг набував усе більшої популярності в українців, а після революції 1905 року його почали використовувати й у Наддніпрянській Україні.

У 1917–1921 роках, під час української революції, цей стяг був державним прапором Української Народної Республіки й Української Держави. У 1938–1939 роках синьо-жовтий був прапором Карпатської України, у 1941-му – Української Держави. Надалі, за радянських часів, синьо-жовтий стяг використовували підпільно, за його наявність у СРСР каралося ув'язненням на два роки.

1991 року після розпаду Союзу цей прапор де-факто використовували як державний стяг незалежної України.

18 вересня 1991 року Президія Верховної Ради України юридично закріпила за синьо-жовтим біколором статус офіційного прапора країни. 23 серпня в Україні щорічно відзначають День державного прапора.

Нині український стяг є символом боротьби й обов'язковим атрибутом кожного українця.

Новини за темою: "Пам'ятаємо! Не пробачимо!": НБУ випустив нову банкноту до роковин повномасштабної війни

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg