USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Нагірному Карабасі загинув замкомандувач підводними силами Північного флоту РФ, – ЗМІ

Іван Ковган був заступником командувача російського "миротворчого контингенту" в Нагірному Карабасі
Ковган

Іван Ковган

Джерело: відкриті джерела

Під час проведення "локальних антитерористичних заходів" у Нагірному Карабасі 20 вересня загинув замкомандувач підводних сил Північного флоту, капітан 1-го рангу Іван Ковган. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"52-річний Ковган був заступником командира розміщеного в регіоні за домовленістю між Баку, Єреваном та Москвою миротворчого контингенту, йдеться у повідомленні Санкт-Петербурзького клубу моряків-підводників. На підводному флоті у Гаджиєві він був замполітом. Звання капітана 1-го рангу відповідає званню полковника", – зазначають у виданні.

Як передає "Укрінформ", за даними клубу моряків-підводників, Ковган був відряджений у Нагірний Карабах два місяці тому. Проте є свідчення, що він знаходився у відрядженні в Карабасі з 11 травня.

Також у виданні зазначають, що увечері 20 вересня Міноборони Росії повідомляло, що у Нагірному Карабасі 20 вересня під обстріл потрапив автомобіль із російськими військовими, які загинули. У відомстві заявили, що обстріл стався під час повернення зі спостережного посту російського "миротворчого контингенту" в районі населеного пункту Джанятаг.

"У Баку не взяли відповідальність за те, що сталося, а лише попросили "виявити терпіння" і дочекатися результатів розслідування. Президент Росії Володимир Путін провів телефонну розмову з керівником Азербайджану Ільхамом Алієвим, який "просив вибачення і висловив глибокі співчуття з приводу трагічної загибелі" в Карабасі російських "миротворців"", – ідеться у матеріалі.

Новини за темою: У Карабасі спалахнули протести проти російських "миротворців"

На початку тижня ми писали, що Азербайджан оголосив про початок "антитерористичної операції" в Нагірному Карабасі.

Зазначалося, що Міністерство оборони Азербайджану оголосило про проведення "локальних антитерористичних заходів" у Нагірному Карабасі. Кажуть, що це нібито після провокацій з боку вірменських сил. У Вірменії все заперечують. 

Вже 20 вересня повідомлялося, що У Нагірному Карабасі домовилися про припинення вогню. Йшлося про повне роззброєння військових формувань і виведення важкої техніки.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
Перекриті дороги та затримані мітингарі: Вірмени на протестах закликають уряд прем'єра Пашиняна піти у відставку Перекриті дороги та затримані мітингарі: Вірмени на протестах закликають уряд прем'єра Пашиняна піти у відставку
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає