USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Конфлікту кінець?: У Нагірному Карабасі домовилися про припинення вогню

Вірменські сили та інші формування складають зброю
Нагірний Карабах
Нагірний Карабах
Джерело: The Associated Press

У Нагірному Карабасі домовилися про припинення вогню від сьогодні, 20 вересня. Йдеться про повне роззброєння військових формувань і виведення важкої техніки.

Позиція сторін

Було досягнуто згоди про виведення підрозділів армії Вірменії із зони розгортання російських "миротворців", поінформували у Міноборони Азербайджану. 

"Міністерство оборони Азербайджанської Республіки повідомляє, що з урахуванням звернення представників вірменських жителів Карабаху, яке надійшло через російський миротворчий контингент, досягнуто домовленості щодо призупинення антитерористичних заходів локального характеру", – йдеться в повідомленні.

Водночас влада невизнаного Нагірного Карабаху прийняла пропозицію російських миротворців про припинення вогню, йдеться в заяві інформаційного центру невизнаної республіки.

"Протягом двох днів запеклих боїв підрозділи Збройних сил Арцаха героїчно оборонялися від супротивника, який перевершував у кілька разів у живій силі та військовій техніці, завдавши йому найбільших втрат. На жаль, арцахська сторона також має втрати і поранених, а на деяких ділянках противнику вдалося прорватися до бойових позицій Сил оборони, узяти під свій контроль низку висот і стратегічних вузлів доріг", – ідеться в заяві.

Яких домовленостей вдалося досягти?

Бойові дії, згідно з домовленостями, мають бути припинені вже сьогодні, 20 вересня. Також ідеться про повне роззброєння армії Карабаху та виведення важкої техніки з території невизнаної республіки.

Так, як уточнили у Міноборони Азербайджану, розташовані у Карабаському районі формування збройних сил складають зброю, залишають бойові позиції, а військових роззброюють.

Питання з азербайджанською стороною про забезпечення прав і безпеки вірмен Нагірного Карабаху обговорюватимуть на зустрічі в місті Євлах вже завтра – 21 вересня.

Чому між країнами вже десятками років триває конфлікт за територію Нагірного Карабаху та що сталося напередодні – розповідаємо в нашому матеріалі.

Читайте також:
Перекриті дороги та затримані мітингарі: Вірмени на протестах закликають уряд прем'єра Пашиняна піти у відставку Перекриті дороги та затримані мітингарі: Вірмени на протестах закликають уряд прем'єра Пашиняна піти у відставку
Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян
Росія виводить Росія виводить "миротворців" з Нагірного Карабаху: Аналітики проаналізували, наскільки значним є вивільнений резерв ворога
У Вірменії подумують про членство в ЄС У Вірменії подумують про членство в ЄС