USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Братиславі оголосили надзвичайний стан через мігрантів

Словаччина зареєструвала 39 тис. 688 мігрантів з початку року до 1 жовтня
Словаччина

Прапор Словаччини

Джерело: відкриті джерела

Муніципалітет Братислави оголосив з суботи, 7 жовтня, надзвичайний стан через транзитну міграцію. Про це повідомив речник мерії Братислави Петер Бубла.

"У результаті того, що сусідні держави закрили свої кордони, більші групи мігрантів починають концентруватися і в столиці, в тому числі матері з маленькими дітьми", – сказав речник.

І додав, що оголошення надзвичайного стану дозволяє місту більш оперативно й ефективно управляти наданням необхідної допомоги.

Водночас місто у співпраці з Центром праці, соціальних справ і сім'ї, а також неурядовими організаціями допомагає з розміщенням матерів з маленькими дітьми, забезпеченням харчовими продуктами, а також необхідними медикаментами.

Що передувало?

4 жовтня Словаччина заявила, що відновить перевірки на кордоні з Угорщиною, щоб зменшити кількість нелегальних мігрантів, які в’їжджають до країни.

На цей крок Братислава пішла після того, як Польща, Чехія та Австрія оголосили напередодні про запровадження тимчасових перевірок на своїх кордонах зі Словаччиною. Перевірки триватимуть щонайменше 10 днів, щоб стримати нелегальну міграцію.

Мігранти переважно використовують Словаччину як транзитну країну на шляху до Західної Європи.

Новини за темою: Проросійська партія перемогла на парламентських виборах у Словаччині

За словами міністра внутрішніх справ, Словаччина зареєструвала 39 тис. 688 мігрантів з початку року до 1 жовтня. А це в 11 разів більше, ніж рік тому.

Раніше

7 жовтня стало відомо, що тимчасовий уряд Словаччини припинив надсилання подальшої військової допомоги Україні, оскільки партії, що виступають проти такої підтримки, ведуть переговори про створення коаліції після парламентських виборів. Про це повідомляє Politico з посиланням на речника уряду. 

"Бюрократичний уряд Словаччини, що йде у відставку, не надсилатиме більше військових матеріалів в Україну", – заявив посадовець.

Міністерство оборони країни розглядало можливість надсилання нового пакету допомоги, зауважує видання.

Читайте також:
Фіцо переніс складну операцію після замаху Фіцо переніс складну операцію після замаху
Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу
У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України