USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Турецька компанія Baykar інвестує в Україну 100 млн доларів

Кошти, зокрема, підуть на будівництво заводу з виробництва БПЛА
Байрактар
Джерело: відкриті джерела

Турецька компанія Baykar інвестує 100 мільйонів доларів у три проєкти в Україні. Про це на Форумі оборонних індустрій в Києві заявив генеральний директор Baykar Халюк Байрактар.

За його словами, кошти, зокрема, підуть на будівництво заводу з виробництва БПЛА. Будівництво буде завершено за 1,5 року.

Деталі інвестпроєктів

"У нас в Україні три основні інвестиції. Одна з них – завод. Потім у нас є сервісний центр, а також головний офіс тут… Це інвестиція, яка становить близько 100 мільйонів доларів, і процес уже пішов. Будівництво вже розпочато. На його завершення знадобиться близько 1,5 року. Ми плануємо, щоб тут працювало мінімум 300 людей", - зазначив Байрактар.

Він підкреслив, що виробництво буде взаємовигідним, оскільки Україна має унікальні технології з виробництва двигунів. Туреччина ж - БПЛА, на які встановлюють українські двигуни.

Новини за темою: Україна стане новим центром виготовлення якісної військової продукції у Європі, - Шмигаль

Водночас, за словами Байрактара, в контексті співпраці є й певні виклики. Це ланцюжок постачання, пошук і розвиток людського капіталу законодавчі правила, які підтримуватимуть ці інвестиції.

Водночас Байрактар підкреслив, що присутній на Форумі не для збільшення прибутків своєї компанії.

“Ми тут не для того, щоб максимізувати наші доходи чи прибутки. Ми тут, щоб максимально підтримати вас. Ми поважаємо вашу боротьбу за свободу і незалежність, за збереження вашого суверенітету", - додав він.

Нагадаємо, 30 вересня у Києві проходить Форум оборонних індустрій. Президент Володимир Зеленський оголосив, що під час заходу був створений міжнародний Альянс оборонних індустрій, куди вже увійшли 13 країн.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням