USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Третина водойм на півдні України не відповідають гігієнічним нормам, – МОЗ

Фахівці зробили 579 проб води, з них 185 не відповідають нормам
вода
Джерело: відкриті джерела

Після підриву Каховської ГЕС у водоймах Херсонської, Одеської та Миколаївської областей деякі показники значно перевищують встановлені гігієнічні та санітарні норми. Не відповідають гігієнічним нормам щонайменше 30% водойм, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санлікар Ігор Кузін.

За його словами, із 579 проб нормам не відповідають 185.

Найгірша ситуація спостерігається в Одеській області, де зафіксовано найсуттєвіші та постійні перевищення санітарно-хімічних, мікробіологічних і токсикологічних показників.

"За результатами щоденного моніторингу фахівці фіксують значне мікробне забруднення саме поверхневих водойм, які стосуються Чорного моря, річки та русла Дніпра. Найбільш значні відхилення від показників безпеки згідно з вірусологічними, мікробіологічними та паразитологічними дослідженнями зафіксовано в Одеській області", – зазначив Кузін.

Він запевнив, що центри контролю та профілактики хвороб оперативно інформують органи міського самоврядування про зміну показників якості та безпечності води. Також про небезпеку та заборону купання інформується населення.

"Наразі заборони діють на Одещині, Херсонщині та Миколаївщині", – уточнив заступник міністра.

МОЗ закликає громадян відповідально поставитися до власного здоров'я та не купатися у водоймах Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, що вода у Дніпрі забруднена у 28 тисяч разів понад норми.

Більш детально про стан води після підриву росіянами Каховської ГЕС читайте тут.

Читайте також:
В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар
Перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм пройшли затвердження МОЗ Перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм пройшли затвердження МОЗ
В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними
В Україні зростає захворюваність на кашлюк В Україні зростає захворюваність на кашлюк