USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Третій в історії: Французький фігурист виконав "заборонений" стрибок і виборов "золото" Євро-2024

Бекфліп у фігурному катанні є забороненим стрибком, починаючи з 1976 року
Адам
Адам Сяо Хім Фа
Джерело: відкриті джерела

22-річний французький фігурист Адам Сяо Хім Фа став дворазовим чемпіоном Європи. Спортсмен здобув цей титул у 2023 році, а у фіналі Євро-2024 захистив своє звання з результатом 276.17 бала, виконавши "заборонений" стрибок, повідомляє "Суспільне Спорт".

"Перевага Сяо Хім Фа склала майже двадцять балів над найближчим переслідувачем – естонцем українського походження Алєксандром Селевком. Водночас з француза зняли ще два бали в довільній програмі за виконаний "заборонений" стрибок", - йдеться у повідомленні.

Що це був за стрибок? 

Під час довільної програми французький фігурист наважився зробити бекфліп - сальто назад, виконане у повітрі, з приземленням на дві ноги.

Сяо Хім Фа стрибнув без похибки, проте за його використання під час виступу судді зняли одразу два бали.

"Цей стрибок я зробив для вас. Це незначний французький штрих", - сказав фігурист після завершення довільної програми, звертаючись до глядачів на арені.

Бекфліп у фігурному катанні є забороненим стрибком, починаючи з 1976 року, коли його виконав Террі Кубічка на чемпіонаті світу.

З того часу цей стрибок, попри його заборону, виконали лише один раз - зробила це француженка Сюрія Боналі на Зимовій Олімпіаді-1998, причому приземлила на одну, а не на дві ноги. І ось тепер його продемонстрував Сяо Хім Фа - на чемпіонаті Європи-2024.

Новини за темою: Українська сноубордистка Данча потрапила в трійку призерок Кубка Європи

Що відомо про Адама Сяо Хім Фа?

22-річний французький фігурист, 2-разовий чемпіон Європи у чоловічому одиночному катанні.

Учасник чемпіонаті світу (найкращий результат - восьме місце на ЧС-2022) та Олімпіади у Пекіні (14-те місце).

У сезоні 2023/24 п'ять разів здобував "золото" - на Гран-прі у Китаї та Франції, на Кубку світу у Небельгорні, а також на змаганнях у Ніцці та Шанхаї.

Особистий рекорд Сяо Хім Фа - 306.78 бала, його фігурист встановив на Гран-прі Франції.

Читайте також:
Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео
Усик - Ф'юрі: Де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона світу і що про нього потрібно знати Усик - Ф'юрі: Де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона світу і що про нього потрібно знати
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine