USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Світовий банк створює трастовий фонд для підтримки та відновлення України

Фонд направлений на планування та реалізацію програми відбудови та реформ в Україні
Світовий банк
Джерело: відкриті джерела

Світовий банк створив Цільовий фонд підтримки уряду й подальшого відновлення України, загальна сума початкових внесків становить 250 мільйонів доларів США. Про це йдеться в заяві Світового банку.

"Сьогодні Світовий банк оголосив про створення багатостороннього трастового фонду для підтримки уряду України у здійсненні заходів, спрямованих на забезпечення критично важливих потреб держави в нинішніх умовах війни та подальше відновлення країни", – уточнюється в повідомленні.

Зазначається, що цей фонд, керівництво яким здійснюватиме Світовий банк, забезпечить скоординований механізм фінансування та підтримки діяльності уряду України. Крім того, він направлений на планування та реалізацію програми відбудови та реформ в нашій країні.

"Після оголошення зобов’язання уряду Швейцарії щодо установчого внеску та внесків урядів Австрії, Ісландії, Литви, Нідерландів, Норвегії та Швеції початкова загальна сума фонду становить 250 мільйонів доларів США", - додають у Світовому банку.

Канада та Японія теж пообіцяли підтримати фонд. Очікується на приєднання й інших партнерів.

"Фонд URTF об’єднає фінансові ресурси партнерів з розвитку, досвід Світового банку та іншу критично важливу допомогу для вирішення величезних потреб, використовуючи для цього потенціал Світового банку та широкий спектр інструментів фінансування", - зазначила віцепрезидентка Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б’єрде.

Повідомляється, що фонд також влаштований як гнучка платформа, яка має забезпечити можливість швидкого реагування на потреби України впродовж перших 10 років своєї діяльності.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали