USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Суд засудив до довічного ув'язнення агента РФ, який коригував ракетні удари по Черкащині

Ворожий агент перейшов на бік РФ під час окупації Херсонщини та добровільно вступив до російської політпартії
суд

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

В Україні засудили до довічного ув'язнення російського агента, який коригував удари РФ по Черкаській області. Про це інформують у СБУ.

"Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент головного управління генштабу ЗС РФ (відомого як ГРУ). Зловмисник коригував повітряні удари агресора по військовій та критичній інфраструктурі на Черкащині", – йдеться у повідомленні.

Контррозвідка СБУ затримала російського агента у травні цього року "на гарячому" під час фотографування ним зовнішнього "периметру" місцевого підприємства "Укроборонпрому".

Тоді спецслужба встановила, що ворожим агентом, який готував повітряну атаку РФ, виявився мешканець Херсонщини. Після окупації регіону він перейшов на бік агресора і добровільно вступив до "ліберально-демократичної партії Росії", яку до недавнього очолював Володимир Жириновський і яка облаштувала свій "осередок" у Херсоні.

Новини за темою: СБУ передала до суду справу митрополита УПЦ МП Павла

Для маскування злочинної діяльності зловмисник вирушив до Центрального регіону України як переселенець.

"На Черкащині він об’їжджав місцевість та намагався визначити ключові транспортні розв’язки, а також координати адмінбудівель та підприємств оборонно-промислового комплексу України", – розповіли у спецслужбі.

Раніше ми писали, що Служба безпеки провела багатоетапну спецоперацію, унаслідок якої в Херсоні нейтралізовано підпільний осередок російської ФСБ.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар