USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Наводили авіабомби на Херсон: СБУ викрила російську агентурну мережу

Один з агентів під час окупації брав участь у зйомках у сюжеті пропагандистського видання РФ
СБУ_агентурна мережа в Херсоні_4
Джерело: СБУ

Служба безпеки провела багатоетапну спецоперацію, унаслідок якої в Херсоні нейтралізовано підпільний осередок російської ФСБ, інформують у СБУ.

Під час рейду було затримано трьох учасників ворожої групи, які коригували артилерійські та ракетно-бомбові удари по місту.

"Саме за їхніми координатами наприкінці вересня цього року окупанти повністю зруйнували в обласному центрі два приватні житлові будинки та ще п'ять пошкодили. Унаслідок ворожого обстрілу близько 10 мирних мешканців зазнали травм різного ступеня тяжкості", – повідомили у спецслужбі.

За даними слідства, організатором і керівником місцевого антиукраїнського підпілля був колишній підприємець, який після захоплення міста перейшов на бік ворога. Він влаштувався "майстром" в окупаційну "Херсонську залізницю РФ", де проводив технологічні роботи для руху ешелонів із військовою технікою країни-агресора.

Працюючи на загарбників, їхній поплічник потрапив у поле зору ФСБ, яка незабаром завербувала його.

За вказівкою російської спецслужби він створив власну групу інформаторів, до якої залучив двох проросійськи налаштованих жителів обласного центру.

Один із них під час захоплення міста брав участь у зйомках постановочних сюжетів для рупора Кремля – "РИА Новости".

Під час обшуку за місцями проживання затриманих виявлено біноклі, мобільні телефони та комп'ютери, які вони використовували у злочинній діяльності. Також у фігурантів вилучено прокремлівську символіку і російські рублі, які вони отримували за співпрацю з окупантами.

Наразі керівнику ворожої групи повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув'язнення.

Двом його спільникам виписали підозри за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про напрямок, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань).

Усі фігуранти перебувають під вартою. Триває розслідування.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала директора однієї з компаній у Дніпрі, який продавав РФ стратегічно важливі комплектуючі для систем водопостачання критичної та військової інфраструктури.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW