USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Суд обрав запобіжний захід для Трампа у справі про спробу фальсифікації виборів

Напередодні експрезидент США заявив, що йому може загрожувати до 561 року ув'язнення
Трамп в суде

Колишній президент США Дональд Трамп

Джерело: Reuters

Колишній президент США Дональд Трамп не визнав себе винним у справі про спробу фальсифікації результатів президентських виборів 2020 року, а суд вирішив не брати його під варту. Про це повідомляють CNN і The New York Times.

Під час засідання федеральний прокурор Томас Віндом заявив, що обидві сторони дійшли згоди щодо запобіжного заходу.

Так, суд постановив, що Трамп має не порушувати федеральних законів або законів штату, підписати зобов'язання про явку і з'являтися в суді після виклику. Також він не повинен спілкуватися зі свідками у справі ніяк, окрім як через своїх адвокатів.

За рішенням суду експрезидента відпустили, оскільки прокурори не домагаються взяття Трампа під варту до початку судового процесу.

При цьому вже стало відомо дату наступного слухання – воно відбудеться 28 серпня, через п'ять днів після перших республіканських президентських праймеріз.

Як відомо 45-му президенту США Дональду Трампу у вівторок, 1 серпня, було висунуто нові звинувачення за чотирма пунктами:

– змова з метою обману США;
– змова з метою фальсифікації показань свідків;
– змова проти прав американських громадян;
- перешкоджання і спроба перешкоджання розгляду.

За двома з них політику загрожує до п'яти років в'язниці, ще за двома – до 20 років ув'язнення. 

При цьому варто зазначити, що Трампу всього буде висунуто понад 30 звинувачень

Одне з них стосується виплати грошей за мовчання порнозірці Стормі Деніелс. Інші звинувачення стосуються розслідування спроб його та його союзників скасувати президентські вибори 2020 року, а також накопичення сотні секретних документів.

 
Читайте також:
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg