USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Трампу висунули звинувачення у спробі сфальсифікувати вибори 2020 року, – CNN

Звинувачення колишньому президенту США висунули за чотирма пунктами
Дональд Трамп

Трамп

Джерело: відкриті джерела

45-му президенту США Дональду Трампу у вівторок, 1 серпня, було висунуто нові звинувачення. Цього разу йдеться про спробу сфальсифікувати президентські вибори 2020 року, пише CNN.

Так, експрезиденту Сполучених Штатів Америки висунули звинувачення за чотирма пунктами:

  • змова з метою обману США;
  • змова з метою фальсифікації показань свідків;
  • змова проти прав американських громадян;
  • перешкоджання і спроба перешкоджання розгляду.

За двома з них політику загрожує до п'яти років в'язниці, ще за двома – до 20 років ув'язнення. В обвинувальному висновку стверджується, що Трамп вступив у змову з шістьма іншими неназваними особами, щоб скасувати результати президентських виборів.

За даними прокуратури, Трамп знав про те, що його твердження про фальсифікацію виборів були неправдивими, але все одно повторив їх, щоб "створити напружену атмосферу недовіри і гніву та підірвати віру громадськості в організацію виборів".

Як стверджує видання, експрезидента вже поінформували про висунуті звинувачення. Його також викликали до суду у Вашингтоні, округ Колумбія, у четвер, 3 серпня.

У пресслужбі Трампа зі свого боку заявили, що висунення обвинувачень стало "спробою втрутитися у вибори 2024 року з боку адміністрації Джо Байдена".

У чому ще звинувачують Трампа

Нагадаємо, колишньому президенту США Дональду Трампу буде висунуто понад 30 звинувачень. Таке рішення було прийняте великим журі присяжних суду Мангеттена. 

Зазначимо, що це буде перший випадок в історії Сполучених Штатів, коли президенту (чинному або колишньому) будуть пред'явлені кримінальні звинувачення.

Одне зі звинувачень стосується виплати грошей за мовчання порнозірці Стормі Деніелс. 

Інші звинувачення стосуються розслідування спроб його та його союзників скасувати президентські вибори 2020 року, а також накопичення сотні секретних документів.

Справа також може частково спиратися на свідчення ключового свідка, колишнього адвоката Трампа та фіксатора Майкла Коена, який визнав себе винним у федеральних звинуваченнях, пов’язаних із приховуванням грошових виплат, включаючи надання неправдивих свідчень.

 
Читайте також:
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg