USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Столтенберг скликає засідання Ради Україна – НАТО 26 липня. Обговорюватимуть "зернову угоду"

Зустріч відбудеться на рівні послів
україна Нато

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг анонсував нове засідання Ради Україна – НАТО 26 липня. Про це пише DW. 

За даними видання, сторони зустрінуться для того, щоб "провести консультації щодо останніх подій та обговорити транспортування українського зерна через Чорне море".

Зустріч відбудеться на рівні послів.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови 22 липня зі Столтенбергом попросив невідкладно скликати раду Україна – НАТО через агресивні кроки РФ у Чорному морі

"Будь-яка дестабілізація в цьому регіоні, зрив роботи наших експортних шляхів означатимуть проблеми з відповідними наслідками для всіх у світі. Цінова криза – найменший із можливих наслідків", – сказав він.

За його словами, вони також обговорили кроки з розблокування та забезпечення сталої роботи "зернового коридору".

"У нашій співпраці ми перейшли на новий, вищий рівень – рівень ради Україна – НАТО. І цей механізм може спрацювати. Я звернувся до Єнса з пропозицією невідкладно скликати таку раду для відповідних кризових консультацій. Днями зустріч відбудеться. Безпечну кризу в Чорному морі ми можемо подолати", – зазначив Зеленський.

Як відомо, Росія заявила про те, що продовжувати термін дії "зернової угоди", строк якої спливає 17 липня, не буде. За словами прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова, сторони не виконали вимог Москви.

Пізніше Зеленський зазначив, що розмовляв з приводу зриву "зернової угоди" з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем.

"Тематика очевидна – це чергова російська спроба зробити зброєю голод та дестабілізацію глобального продовольчого ринку. Держава-терорист поставила під загрозу життя 400 мільйонів людей у різних країнах, які залежать від українського продовольчого експорту. Найбільш критична ситуація – в таких країнах Африки і Азії, як Сомалі, Ефіопія, Південний Судан, Ємен",  розповів український лідер.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот