USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Росії розбився приватний літак, серед загиблих міг бути ватажок "Вагнера" Пригожин: Що відомо

Крім Пригожина на борту літака нібито був один із командирів "Вагнера" Дмитро Уткін
самолет пригожина
Джерело: Беларускі Гаюн
У Тверській області Росії впав приватний літак, який, попередньо, належав власнику приватної військової компанії "Вагнер" Євгену Пригожину, який теж значився серед пасажирів.

Про падіння літака повідомляють пропагандистські Telegram-канали, пропагандистське агентство ТАСС, а також російська служба "Радіо Свободи".

Що відомо про літак

За даними Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії, літак Embraer Legacy упав поблизу села Куженкіно, що між Тверю та Великим Новгородом. 

Наближений до ПВК "Вагнер" Telegram-канал стверджує, що літак збила російська протиповітряна оборона. Місцеві жителі перед падінням літака нібито чули два розриви, що властиві ППО. Також там заявляють, що другий приватний борт Пригожина наразі курсує в небі над Москвою. А втім, заяв від структур Пригожина наразі немає.

Хто був на борту

На борту перебували 10 людей, з них 3 члени екіпажу. За попередньою інформацією, всі, хто перебував на борту, загинули. Серед пасажирів значився Євген Пригожин, повідомили в Росавіації.

Крім Пригожина на борту літака, що розбився, нібито був один із командирів "Вагнера" Дмитро Уткін.

"Радіо Свободи" зауважує, що рівно два місяці тому загони ПВК "Вагнер" під керівництвом Пригожина влаштували марш на Москву, який російська влада назвала "спробою заколоту". Тоді вагнерівці збили кілька літаків і гелікоптерів російських збройних сил.

Заколот Пригожина 

У РФ 23–24 червня стався заколот Пригожина. Він назвав те, що відбувалося, "маршем справедливості". Вранці 24 червня засновник "Вагнера" заявив про захоплення військових об'єктів Ростова-на-Дону й намір іти на Москву, але ввечері того самого дня Пригожин повідомив, що передумав і розвертає колони ПВК "у зворотному напрямку".

24 червня спікер Путіна Дмитро Пєсков заявив, що за підсумками переговорів Пригожин "піде в Білорусь", а справу за фактом заколоту, відкриту щодо нього у РФ, припинять.

Керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов заявив, що серед наслідків "заколоту "Вагнера"" для України значущими є компрометація російського керівництва та те, що підлеглі Євгена Пригожина більше не воюватимуть проти України.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств
РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля
Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері