USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Софт для електронних переказів грошей через "Укрпошту" коштуватиме 82 млн гривень

Програмне забезпечення "Система термінових переказів Профікс" в базовій комплектації коштує 10,50 млн гривень
софт
Джерело: скріншот

"Укрпошта" 11 жовтня за результатами тендеру замовила транзакційну систему для забезпечення виплат пенсій, грошової та соціальної допомоги електронними засобами за 81,75 млн гривень. Про це свідчать дані у системі "Прозорро", передають "Наші гроші".

Програмне забезпечення "Система термінових переказів Профікс" в базовій комплектації коштує 10,50 млн гривень. Ще 28,80 млн гривень піде на його доопрацювання під потреби замовника. Також за 18,00 млн гривень замовили технічну підтримку в формі оновлень протягом п’яти років по 900 тис. гривень за квартал. Ще 8,16 млн гривень припадає на 8500 людино-годин техпідтримки в формі консультацій по 960 гривень, а 16,29 млн гривень – на 15 000 людино-годин доопрацювання програмного забезпечення за окремими заявками замовника по 1086 гривень.

Йдеться про єдину систему для реєстрації, виплати, супроводження та управління поштовими переказами від юридичних і фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців, переказом коштів у рамках платіжної системи, приймання, обробки та перерахування платежів на користь третіх осіб, виплати пенсій, соціальних допомог, субсидій та пільг, а також формування звітності.

Зазначається, що очікувана вартість закупівлі складала 83,46 млн гривень. На аукціоні найнижчу ціну 81,74 млн гривень пропонувало ТОВ "Міддлвер Європа". Однак воно не вказало в довідці про досвід виконання аналогічних договорів із ПУМБ та Акцент-Банком "виконано/частково виконано", а лише те, що проєкт запущено в промислову експлуатацію та команда банку самостійно продовжує розробку та підтримку платформи, надаються послуги з технічної підтримки. Крім того, у відгуку від ПУМБ йшлося про співпрацю з Middleware, а у відгуку від Акцент-Банк – про співпрацю із Middleware Inc., тоді як "Міддлвер Європа" було основним підрядником і розробником. Замовник відхилив "Міддлвер Європа" за неусунення недоліків за добу та обрав переможцем наступного учасника – "Компанію Профікс" із ціною 81,75 млн гривень.

Київською "Компанією ProFIX" володіють польська ProFIX Poland Sp. z o.o. та українці Сергій Мельничук, Віктор Пилипенко, Максим Щербінін, Ганна Кизим, Сергій Готв’янський, Ігор Завгородній, Михайло Степанов, Євген Хом’як, Сергій Баліоз, Павло Олешкевич, Олег Кебкал, Володимир Костромін та Юрій Підлісний. Директором є Геннадій Кублановський.

За даними польського реєстру, ProFIX Poland Sp. z o.o. на чолі з Максимом Кубровським була створена 16 лютого 2022 року. Зараз нею володіють члени ради директорів Євген Кочкін, Геннадій Кублановський, Микола Булава, Олег Устимович та Сергій Бураков. "Компанія Профікс" є засновником ТОВ "СіБіЕс Інтегрейшн", яким керує Євген Кочкін.

Зазначається, що у 2016–2022 роках переможець натендерив у НБУ та держбанків 13,37 млн гривень.

Джерело: скріншот

Читайте також:
Рада дозволила працівникам Рада дозволила працівникам "Укрпошти" використовувати зброю
"Укрпошту" можуть продати після війни - названо потенційних покупців
На українські компанії здійснюються кібератаки: Проблеми спостерігаються у На українські компанії здійснюються кібератаки: Проблеми спостерігаються у "Нафтогазу", "Укрпошти" і не тільки
Мініатюра Мініатюра "Вічна пам'ять!" стала найкращою поштовою маркою 2023 року