USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Мініатюра "Вічна пам'ять!" стала найкращою поштовою маркою 2023 року

Також улюбленими марками українців стали: "Винищувачі зла", блок "Воїни світла. Воїни добра" та марка "ПТН ПНХ"
марки
Марки
Джерело: Ігор Смілянський

"Укрпошта" підсумувала всеукраїнське голосування за найкращі поштові марки 2023 року у двох номінаціях: "Найкращою поштовою маркою" стала мініатюра "Вічна пам'ять!", а звання "Найкращий поштовий блок" отримав сюжет "Українські колядки в Києво-Печерській лаврі", повідомили в пресслужбі компанії.

На мініатюрі "Вічна пам’ять!" зображено козака-бандуриста, який схиляє голову над могилами побратимів, а над ним у вирій летять журавлі.

"Цей благодійний поштовий випуск "Укрпошта" презентувала 29 серпня, у День пам’яті загиблих захисників України. Ескізом для марки стала картина 2016 року заслуженого художника України Олега Шупляка "Журба", – йдеться в повідомленні.

А поштовий блок "Українські колядки в Києво-Печерській лаврі" присвятили річниці проведення Православною церквою України різдвяного богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври, якому виповнилося 950 років.

"На центральній марці блоку зображено колядників у святковому народному вбранні. Дія відбувається на тлі головного іконостаса Успенського собору. По обидва боки іконостаса – преподобні Антоній та Феодосій Печерські, засновники святині", – додали в установі.

На двох інших марках змальовано будівлю Успенського собору. На одній марці – храм, який відтворено на основі гравюри 1623 року з книги "Бесіди Святого Івана Золотоуста".

"Це перше відоме зображення Успенського собору, яке дійшло до наших днів. На іншій марці – сучасний храм. Автором блоку став заслужений художник України Микола Кочубей", – зазначили в "Укрпошті".

Також улюбленими марками українців стали: "Винищувачі зла" Максима Паленка, блок "Воїни світла. Воїни добра" Олександра Нікітюка та марка "ПТН ПНХ".

Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський розповів, що першу марку 2024 року презентують 2 лютого.

"Укрпошту" визнали найкращим поштовим оператором світу, а "Російський корабель..." – маркою року

Влітку минулого року "Укрпошта" отримала три нагороди щорічної міжнародної галузевої премії World Post and Parcel Award, яка надається за найкращий досвід у світовій індустрії пошти та експрес-доставлення.

"Укрпошта" перемогла у номінаціях "Поштовий оператор", "Філателістична кампанія року" та "Лідер галузі". Загалом премії вручали за вісьмома номінаціями.

"Для нашої компанії та всієї країни 2022 рік став роком складних випробувань та викликів. "Укрпошта" не зупиняла роботу, попри широкомасштабну війну, важкі та небезпечні умови праці, обстріли, блекаути, зруйновані і пошкодженні відділення, розстріляні автомобілі. Ці нагороди – беззаперечна заслуга команди і приклад життєстійкості для всього поштового світу", – сказав генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Читайте також:
Рада дозволила працівникам Рада дозволила працівникам "Укрпошти" використовувати зброю
"Укрпошту" можуть продати після війни - названо потенційних покупців
На українські компанії здійснюються кібератаки: Проблеми спостерігаються у На українські компанії здійснюються кібератаки: Проблеми спостерігаються у "Нафтогазу", "Укрпошти" і не тільки
Укрпошта доставлятиме ліки на деокуповані та прифронтові території Укрпошта доставлятиме ліки на деокуповані та прифронтові території