USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

На українські компанії здійснюються кібератаки: Проблеми спостерігаються у "Нафтогазу", "Укрпошти" і не тільки

Через хакерське втручання в компаніях спостерігаються проблеми з наданням деяких послуг
Кіберзлочинність

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Уранці 25 січня українські компанії потрапили під атаку хакерів. Проблеми спостерігаються у ДК "Нафтогаз", "Укрпошти" і не тільки.

"Нафтогаз"

Як заявили в "Нафтогазі", масштабна кібератака зафіксована на один із дата-центрів, який використовує група їхніх компаній.

У зв'язку з хакерським втручанням вебсайти та кол-центр компанії не працюють.

"Про строки відновлення сервісів повідомимо додатково", – йдеться у дописі "Нафтогазу".

"Укрпошта"

Також про проблеми в IT-системах повідомляє український поштовий оператор "Укрпошта".

Там зазначають, що у відділеннях зараз є можливість видавати посилки та приймати платежі. Однак надання інших послуг поки що недоступне.

"Наші спеціалісти активно працюють над усуненням проблеми та відновленням повноцінної роботи, але це може зайняти деякий час", – заявили в "Укрпошті".

"Укртрансбезпека"

Про подібну проблему зі збоєм роботи дата-центру повідомляють в "Укртрансбезпеці".

"Через технічний збій роботи дата-центру тимчасово відсутній доступ до системи "Шях" та офіційного сайту "Укртрансбезпеки". Технічний відділ вже розв'язує проблему", – йдеться у дописі.

Там обіцяють, що система відновить роботу найближчим часом.

Нагадаємо, оператор мобільного зв'язку "Київстар" у зв'язку з масштабною хакерською атакою звернувся до суду з позовом про втручання в роботу мережі.

Тоді начальник управління кібербезпеки Служби безпеки України Ілля Вітюк розповів, що російські хакери проникли в систему "Київстар" принаймні у травні минулого року і могли викрасти дані абонентів до масштабної атаки 12 грудня.

Як відомо, атака на оператора "Київстар" зруйнувала близько 40% його інфраструктури – знищено багато серверів та даних, що викликало збій у мережі.

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості
Рада дозволила працівникам Рада дозволила працівникам "Укрпошти" використовувати зброю
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах