USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Рада дозволила працівникам "Укрпошти" використовувати зброю

Застосовувати зброю можна тільки у виняткових випадках
Укрпошта
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада дозволила працівникам підрозділу поштової безпеки "Укрпошти" використовувати зброю. Відповідний закон сьогодні ухвалила Верховна Рада.

Коли та кому дозволено використовувати зброю?

Проте застосовувати зброю можна тільки у виняткових випадках, зокрема для відбиття нападу на персонал в разі загрози їхньому життю та здоров'ю, а також для відбиття групового або збройного нападу на об'єкти поштового зв'язку з метою забезпечення схоронності грошових коштів.

Без попередження можна застосовувати тільки у випадках розбійного або раптового нападу, для припинення спроб заволодіти вогнепальною зброєю.

Право на використання зброї має працівник, який пройшов спеціальну підготовку.

Проти кого заборонено використовувати зброю?

Заборонено застосовувати вогнепальну зброю до вагітних жінок, малолітніх осіб, осіб із явними ознаками обмежених можливостей або старості, окрім випадків вчинення ними групового нападу, що становить загрозу життю та здоров'ю людей.

Що ще передбачає документ?

У разі заподіяння шкоди життю або здоров'ю особи внаслідок застосування вогнепальної зброї працівник поштового оператора зобов'язаний невідкладно надати домедичну допомогу, викликати медичну допомогу, вжити заходів для охорони місця події та повідомити Нацполіції.

Яких відділень це стосується?

Кабмін ще протягом трьох місяців має розробити нормативно-правові акти, щоб реалізувати цей закон. Тому поки невідомо, чи право на зброю нададуть усім працівникам, чи з’являться нові вакансії, а також те, яких відділень це стосується.

Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Читайте також:
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, – Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, – Bild
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм