USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Сенс Банк" офіційно став державним

Раніше установа мала назву "Альфа-Банк", а її власниками були підсанкційні російські олігархи
Сенс банк

"Сенс Банк"

Джерело: відкриті джерела

"Сенс Банк", який раніше мав назву "Альфа-Банк" і належав підсанкційним російським олігархам, став державним. Про це повідомили в Національному банку України.

"Міністерство фінансів України та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб уклали договір купівлі-продажу 100% акцій системно важливого акціонерного товариства "Сенс Банк", згідно з яким банк переходить у власність держави", – йшлося в заяві НБУ.

За даними Нацбанку, цей крок сприятиме захисту інтересів вкладників банку та дасть змогу уникнути загроз для фінансової стабільності в Україні.

Також банк уже отримав нового голову правління – ним став Дмитро Кузьмін.

Націоналізація "Сенс Банку"

20 липня правління Національного банку України ухвалило рішення вивести з ринку АТ "Сенс Банк" (Sense Bank) – колишній "Альфа-Банк". Там зазначили, що процес відбуватиметься за участю держави, тобто фактично йдеться про націоналізацію фінустанови.

Як повідомлялося, власниками прямої участі в Банку є ABH Ukraine Limited (Кіпр) і ABH Holdings SA (Люксембург), власниками опосередкованої істотної участі – громадянин Росії та Ізраїлю Михайло Фрідман, громадянин Росії та Латвії Петро Авен, громадянин Росії Андрій Косогов. Зазначені фізособи є остаточними ключовими учасниками в структурі власності АТ "Сенс Банк".

Вже 21 липня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про націоналізацію Sense Bank. Уряд придбав у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб акції банку у повному обсязі за 1 гривню.

Детальніше про те, чому раніше не вдавалося націоналізувати "Сенс Банк" та як відбувався процес націоналізації, читайте ТУТ.

 
 
Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу
Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру