USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

СБУ знешкодила організоване злочинне угруповання у Дніпрі, що викрадало людей

До складу банди входило 10 осіб
ОЗУ Дніпро _1
Джерело: СБУ

Співробітники Служби безпеки України затримали у Дніпрі учасників організованого злочинного угруповання, які тероризували мешканців регіону. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Деталі

За даними слідства, до складу банди входило 10 осіб, більшість з яких неодноразово притягувались до відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Зловмисники спеціалізувались на розбійних нападах та вимаганні грошей з громадян, у тому числі представників малого і середнього бізнесу. У разі відмови платити "данину" погрожували фізичною розправою та знищенням приватного майна.

Для маскування злочинних дій фігуранти постійно змінювали автомобілі, використовували перуки, підроблені автономери та фальшиві посвідчення СБУ.

Крім того, бандити викрадали людей. Так, вони викрали місцевого підприємця та примусово утримували його в орендованому приміщенні. Там потерпілого били і чинили психологічний тиск. Таким чином зловмисники отримали ключі від його приватної оселі.

Грабіжники винесли з квартири чоловіка готівку в іноземній валюті на загальну суму понад мільйон гривень.

Співробітники СБУ затримали п’ятьох активних учасників ОЗУ при спробі ще одного викрадення людини. Ще четверо фігурантів затримано під час слідчих дій за місцями їхнього проживання.

Встановлено, що лідером банди є місцевий кримінальник, який очікує покарання у місцевому СІЗО за розбій та грабежі.

Саме він дистанційно керував угрупованням та "погоджував" перелік потенційних жертв зловмисників.

При обшуках у фігурантів вилучено незареєстровану зброю та інші докази злочинної діяльності.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

– ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини);

– ст. 186 (грабіж);

– ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Раніше Служба безпеки України спільно з Нацполіцією та чеськими правоохоронцями нейтралізувала групу шахраїв, які грабували банківські рахунки громадян Європейського Союзу.

Також стало відомо, що СБУ затримала агента ФСБ, який шукав склади ЗСУ під Авдіївкою.

 

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК