USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Російський уряд не дозволить іноземним банкам легко піти з країни, – Мінфін РФ

Рішення по кожному банку залежатиме від розморожування російських активів
гроші Росія санкції
Джерело: відкриті джерела

Російський уряд не дозволить іноземним банкам легко піти з країни. Про це заявив заступник міністра фінансів РФ Олексій Моісеєв, повідомляє Reuters.

За його словами рішення прийматиметься по кожному банку в залежності від розморожування російських активів.

"Ми заявили свою позицію, і вона залишається незмінною – ми будемо жорстко відпускати іноземні банки, це буде залежати від рішення про розморожування російських активів", – зазначив Моісеєв.

Коментуючи питання щодо заявок на продаж активів австрійського Райффайзен банку він заявив, що фінустанова з таким проханням не зверталася. 

І додав, що йому відомо про заявку одного іноземного банку на продаж активів, яка знаходиться на розгляді урядової комісії.

Нагадаємо, ми писали, що головний інспектор Європейського центрального банку Андреа Енріа закликала банки єврозони якнайшвидше піти з російського ринку.

Також ми повідомляли, що австрійський Raiffeisen Bank через рік після початку повномасштабної війни заявив, що розглядає продаж російської "дочки" або відділення її від основної групи. 

"Ми оцінили ці варіанти в інтересах усіх акціонерів Raiffeisen Bank аж до виходу з Райффайзен Банку в Росії. Група RBI та її зацікавлені сторони опинилися в безпрецедентній ситуації, і ми усвідомлюємо невідкладність дій, які спричинила війна", – йдеться в повідомленні.

При цьому там наголошують, що зобов'язуються надалі зменшувати свою бізнес-активність у Росії, шукаючи подальші шляхи виходу із ситуації, що склалася.

Як відомо, НАЗК внесло австрійський Raiffeisen Bank до списку спонсорів тероризму. До цього переліку потрапляють організації, які, незважаючи на агресію РФ проти України, продовжують свою роботу на території цієї країни.

Читайте також:
Імовірне знищення російського ракетного корабля Імовірне знищення російського ракетного корабля "Циклон": Як його використовували окупанти?
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, – ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, – ISW