USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Європейський центральний банк закликав банки ЄС якнайшвидше піти з РФ

Попри війну в Україні, кілька європейських банків все ще працюють у Росії
Raiffeisen Bank International
Джерело: відкриті джерела

Головний інспектор Європейського центрального банку Андреа Енріа закликала банки єврозони якнайшвидше піти з російського ринку. Про це пише Reuters.

"Я вважаю, що важливо, щоб банки залишалися дуже зосередженими на подальшому зниженні своїх ризиків і в ідеалі виходили з ринку (РФ, – ред.) якомога швидше. Це процес, який ми не тільки схвалюємо, але і сильно тиснемо на банки, щоб вони це зробили, тому що існує величезний репутаційний ризик у продовженні роботи у РФ", – сказала Енріа.

Попри війну в Україні, кілька європейських банків, зокрема австрійський Raiffeisen Bank та італійський UniCredit все ще працюють у РФ, але не надають нові кредити на території РФ.

Також відзначається, що Raiffeisen і UniCredit, які заявляють, що скорочують свій бізнес у РФ, наразі відіграють важливу роль для російської економіки, яка перебуває під тиском західних санкцій.

Raiffeisen Bank планує продати або відокремити свою російську "дочку"

Австрійський Raiffeisen Bank через рік після початку повномасштабної війни заявив, що розглядає продаж російської "дочки" або відділення її від основної групи. Про це йдеться на сайті банку.

"Ми оцінили ці варіанти в інтересах усіх акціонерів Raiffeisen Bank аж до виходу з Райффайзен Банку в Росії. Група RBI та її зацікавлені сторони опинилися в безпрецедентній ситуації, і ми усвідомлюємо невідкладність дій, які спричинила війна", – ідеться в повідомленні.

При цьому там наголошують, що зобов'язуються надалі зменшувати свою бізнес-активність у Росії, шукаючи подальші шляхи виходу із ситуації, що склалася.

Як відомо, НАЗК внесло австрійський Raiffeisen Bank до списку спонсорів тероризму. До цього переліку потрапляють організації, які, незважаючи на агресію РФ проти України, продовжують свою роботу на території цієї країни.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму