USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

НАЗК внесло Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни. Чи вплине це на роботу української "дочки"?

Внесення Raiffeisen Bank International до списку міжнародних спонсорів війни не вплине на роботу української "дочки"
Raiffeisen Bank International
Джерело: відкриті джерела

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни за продовження роботи банку в Росії та офіційне визнання "ДНР" та "ЛНР" через своє представництво у РФ.

"Банк на 200% скористався санкціями, що призвели до виходу з російського ринку його конкурентів. Так, до російського бюджету у 2022 році банк заплатив у 4,8 раза більше, ніж за весь довоєнний рік. Російський підрозділ Raiffeisen Bank сплатив до бюджету РФ 559 млн євро. Це дорівнює вартості близько 95 ракет "Калібр", якими держава-терорист регулярно обстрілює мирні українські міста", – йдеться у повідомленні агентства.

У НАЗК зазначили, що Нацбанк України констатує відсутність прогресу на шляху ухвалення рішень щодо виходу банку з російського ринку. Крім того, Raiffeisen Bank International називає війну РФ проти України "спеціальною військовою операцією".

У НАЗК наголосили, що таким чином, усі ці факти та продовження операцій Raiffeisen Bank у Росії означають пряму підтримку та спонсорування тероризму.

Водночас пресслужба українського Райффайзен Банку заявила, що внесення Raiffeisen Bank International до списку міжнародних спонсорів війни не вплине на роботу української "дочки".

"Це (рішення НАЗК, – ред.) жодним чином не стосується українського Райффайзен Банку як окремої юридичної особи й не позначається на його діяльності", – повідомила пресслужба.

Що таке "Перелік міжнародних спонсорів війни"

Перелік міжнародних спонсорів війни – це потужний репутаційний інструмент. Річ у тому, що компанії, які є в цьому списку, вносяться до бази даних World-Check – бази даних осіб і організацій із підвищеним ризиком. Ця база використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками. Тобто інші компанії бачать, що співпраця з такими партнерами небезпечна та ризикована.

Нагадаємо, компанія Metro Cash & Carry була внесена Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) до переліку міжнародних спонсорів війни. Крім того, до списку міжнародних спонсорів війни НАЗК вже включило компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle. Також сюди ж додали французьку корпорацію Auchan Holding.

Читайте також:
Заборона на консульські послуги суперечить Конституції, – В'ятрович Заборона на консульські послуги суперечить Конституції, – В'ятрович
Роботодавець може звільнити працівника за колабораціонізм: Рада ухвалила закон Роботодавець може звільнити працівника за колабораціонізм: Рада ухвалила закон
Окупанти, ймовірно, прорвалися в Очеретине: Чим це загрожує Окупанти, ймовірно, прорвалися в Очеретине: Чим це загрожує
У РФ побільшало танків-сараїв: Помічені нові версії. Фото У РФ побільшало танків-сараїв: Помічені нові версії. Фото